Aşılamaya son hızla devam: Sıra 55 yaş ve üzerinde 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından belirlenen “Covid-19 Aşısını Ulusal Uygulama Stratejisi” kapsamında belirlenen yaş grupları sırasıyla aşılanmaya devam ediyor. Şimdi sıra 55 yaş ve üzerinde. 

SAĞLIK 20.04.2021, 17:47 21.04.2021, 12:10
Aşılamaya son hızla devam: Sıra 55 yaş ve üzerinde 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından belirlenen “Covid-19 Aşısını Ulusal Uygulama Stratejisi” kapsamında belirlenen yaş grupları sırasıyla aşılanmaya devam ediyor.

Aşılama takvimine göre uygulanan aşılama kapsamında şimdi sıra 55 yaş ve üzeri hastalarda. Her hafta belirli bir kısmı aşılayan Sağlık Bakanlığı, sırası gelenlerin aşılarını vurdurmasını istiyor.



İlk doz, 56 yaşındaki İbrahim Amcaya vuruldu

55-60 yaş arasında aşı olan ilk kişi, 56 yaşındaki İbrahim Bolat oldu. Bolat, İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde yaptırdığı ilk doz aşısının ardından kısa bir konuşma yaptı ve herkesi aşı olmaya davet etti.



İbrahim Amca’nın ardından aşı olan 55 yaşındaki Sevgi Yüksel de aşı olduğu için mutlu olanlar arasındaydı. 13 aydır Covid-19 salgınına yakalanmadığını söyleyen Sevgi Teyze, herkes aşı olmazsa bu salgından kurtulamayız, şeklinde konuşarak herkesi aşı olmaya davet etti.

Aşı sırası gelen kişilerin gerekli kanallar aracılığıyla hastane ya da sağlık ocaklarından randevu alarak ilk doz aşılarını olmaları gerektiğini belirten Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyarısını tekrar hatırlatıyor: “Aşı, orucu bozmaz” 

Yorumlar (0)