Aşılamada yeni dönem: 30 yaş ve üzeri yarından itibaren aşılanacak 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 yaş ve üzerinin yarından itibaren aşılanacağını duyurdu. 

SAĞLIK 19.06.2021, 17:23
Aşılamada yeni dönem: 30 yaş ve üzeri yarından itibaren aşılanacak 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yeni bir aşamaya geçildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Koca’nın verdiği habere göre yarından itibaren 30 yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına başlanacak. 

Sağlık Bakanı Koca, aşılamada yarından itibaren geçilecek yeni dönemi, “30 yaş üstü her yaştan gençler yarından itibaren randevu alabilir.” şeklinde duyurdu. İlgili paylaşımı ise şu şekilde yaptı:



Aşılamada son durum 

Aşılamada gelinen nokta ise oldukça önemli. Özellikle aşılama yaşının 45 altına düşmesiyle birlikte hastane ve aile sağlığı merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Hızla aşı vurduran vatandaşların talepleri kapsamında aşılama süresi ise 08.00-23.00 arasına alındı. Bu kapsamda her 10 dakikada bir randevu oluşturulabiliyor. 

Hastane ve aile sağlığı merkezlerinde oluşan yoğunluğu azaltmak için ise AVM ve organize sanayi siteleri gibi yerlerde de aşı stantları kuruldu. Buraları ziyaret eden kişiler, aşılamaya uygun olmaları takdirde hızlı şekilde aşı yaptırabiliyorlar. Son olarak dün, 1,5 milyon doz aşı vuruldu. Bu sayı, şimdiye kadar Türkiye’de kırılmış bir rekor olarak öne çıkıyor. 

Yorumlar (0)