Aşılamada ikinci aşamaya geçildi

Yeni tip koronavirüse karşı aşılama programının ikinci aşamaya geçildi. Sağlık çalışanlarından sonra huzurevi ve bakımevi çalışanları ve sakinlerinin aşılanmasına başlandı.

SAĞLIK 19.01.2021, 13:04 20.01.2021, 09:52
Aşılamada ikinci aşamaya geçildi

Türkiye'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde huzurevi ve bakımevi sakinleri ile burada görev yapan personelin aşılanmalarına başlandı.

81 ilde başlatılan aşılama çalışmalarına ilişkin ilk görüntüler Aksaray'dan geldi.

Aksaray'da, Covid-19'la mücadele çerçevesinde bakımevleri ve huzurevlerinde kalanlarla burada görev yapan personele, Çin menşeili CoronaVac aşısının ilk dozu yapılmaya başlandı.

 

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, Abdülkadir Üçyıldız Huzurevine gelerek tesiste kalanlar ve tesis personeline aşı uygulaması yaptı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Aksaray Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ, Sağlık Bakanlığının talimatları yönünde, geçtiğimiz hafta sağlık personeline uygulanan aşıların bugün de huzurevleri ve yaşlı bakımevleri sakinleri ile buralarda çalışan görevli personel için başladığını bildirdi.

Aşılama çalışmalarının yoğun bir biçimde devam ettiğinin altını çizen Dr. Kerim Yeşildağ, bu gruplarda olan vatandaşların risk grubunun en üstlerinde yer almasından dolayı sağlık çalışanlarından hemen sonra başlatıldığını, risk faktörleri dikkate alınarak peyderpey aşılama faaliyetlerine devam edileceğini, sistemde her şeyin açık olduğunu, zamanı gelen vatandaşların aşılanacağını, Aksaray'da büyük bir aşı ekibi oluşturduklarını, bu doğrultuda aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

"112 Acil Sağlık ekipleri de aşılama çalışmalarına katılıyor" diyen Dr. Yeşildağ, acil sağlık uzman hekiminin aşı uygulanan vatandaşların yanında bulunduğunu, herhangi bir olası alerjik reaksiyonlar karşısında tam donanımlı olarak müdahaleye hazır olunduğunu, Aksaray'da geçtiğimiz haftadan bu tarafa uygulanan aşı çalışmalarında hiçbir reaksiyon ya da yan etki görülmediğini kaydetti.

Aşı uygulanan huzurevi sakinlerinden 68 yaşındaki Ahmet Çağlayan isimli vatandaş ise "Cenab-ı Allah, devletimizden de milletimizden de devlet büyüklerimizden de razı olsun. Devletimiz var olsun. Bizleri düşünerek aşılama çalışmasında öncelik tanıyan, aşıları yapan, emeği olan herkesten yüce Rabbim binlerce kez razı olsun." dedi.

Yorumlar (0)