Aşılamada bir ilin daha rengi maviye döndü

Amasya Sağlık Bakanlığı’nca yapılmış o lan paylaşımda günlük olarak koronavirüs aşılama tablosunun güncellenen seviyesiyle yüzde 75.1 oranında aşılamaya ulaşıldığını ve şehrin temsili renginin mavi kategoriye geçtiği ifade edildi. Bu oranla Amasya mavi kategoride Türkiye’de yer alan 6., Karadeniz’de ise ilk il oldu.

SAĞLIK 25.07.2021, 22:35 25.07.2021, 23:33
Aşılamada bir ilin daha rengi maviye döndü

Amasya Valiliği’nce sosyal medya hesabı üzerinden yapılmış olan açıklamada halka teşekkür mesajı paylaşıldı. “Sizlerin duyarlılığıyla uygulamış olduğumuz etkin ve yerinde yöntemlerle aşılamada %75.1’lik oranla ‘mavi’ şehirler arasına geçtik. Bundan sonraki amacımız ise gençlerimizin ve halkımızın verdiği destekle aşılamada %100 seviyesine geçmektir.” ifadelerine yer verildi.

Bakan Koca uyarmıştı

Bakan Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “Aşı olup tedbirli olmazsak salgını durdurmamız tahmin ettiğimizden de uzun sürebilir. Ödemiş olduğumuz bedelli, sevdiklerimizi ve kaybettiklerimizi düşünerek aşınızı olun.” dedi.

Halka polis kontrol noktalarında aşı yaptırmaya davet

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’ysa valiliğin Kurban Bayramı tatili sebebiyle seyahat edenlere dair yaşama geçirdiği, “Aşı ve Çay Bizden, Mola Sizden kampanyası dahilinde aşılarını henüz yaptırmayan vatandaşları polis kontrol noktasında aşılarını yaptırmaya yönelik davette bulundu.

Yorumlar (0)