Aşı ne zaman bulunacak? Bakan Koca açıkladı

Bakan Koca, koronavirüs aşısının yarın uygulanmaya başlanacağını ve yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının da her şey yolunda giderse Eylül'den önce olmayacağını ifade etti.

SAĞLIK 22.04.2020, 20:30 22.04.2020, 22:00
Aşı ne zaman bulunacak? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs için aşı çalışmalarının yarın uygulanmaya başlanacağını ve her şey yolunda giderse Eylül'den sonra kullanımının yaygınlaşacağını ifade etti.

İkinci dalga tedbirlere bağlı

Koca, koronavirüste yeni bir dalga yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna, "Tedbirlere uymamızla doğru orantılı bir durum. Ancak şu an için yeni bir dalga ön görmüyoruz." ifadeleriyle cevap verdi.

6 merkezde çalışmalar sürüyor

Türkiye'deki aşı çalışmaları konusundaki soruya ise, "Türkiye'deki aşı çalışmaları 6 merkezde devam ediyor. 3 merkezde virüsün izolasyonu sağlandı. Bu noktadaki gelişmeler oldukça bilgilendireceğiz. Dünyada insan üzerinde uygulandığını İngiltere söyledi. Bugün İngiltere Sağlık Bakanı ile görüştüm. Virüs hakkında detaylı bir konuşma gerçekleştirdik. Koruyucu ekipmanla ilgili talepleri olmuştu. Bu anlamda 2. kez Türkiye İngiltere'ye yardım etme adımını atmış oldu. Bu anlamda onlarla bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı olacak. Aşı için yarın uygulanacağı ve genel anlamda her şey iyi giderse Eylül'den önce kullanımının olmadığını ifade ettiler." ifadelerini kullandı.

"Her şey iyi giderse..."

Bugün İngiltere Sağlık Bakanı ile görüştüm. Virüs hakkında detaylı bir konuşma gerçekleştirdik. Aşı için yarın uygulanacağı ve genel anlamda her şey iyi giderse Eylül'den önce kullanımının olmadığını ifade ettiler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)