Aşı karşıtlarına uyan kadının pişmanlığı: Kısırlık yapıyor dediler, 13 gün yoğun bakımda kaldım

Karşıt iddialar sebebiyle aşısını yaptırmayan Kovid-19 hastası 57 yaşındaki Şeyma Asya, 13 gün boyunca yoğun bakımda süren yaşam mücadelesinden sonra pandemi servisine alındı. 

SAĞLIK 30.08.2021, 16:14 31.08.2021, 16:52
Aşı karşıtlarına uyan kadının pişmanlığı: Kısırlık yapıyor dediler, 13 gün yoğun bakımda kaldım

Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren ve aşı yaptırmadığı için hastalığı ağır geçirdiği aktarılan 57 yaşındaki Şeyma Asya, yoğun bakımdan çıkarılsa da oksijen maskesiyle rahat nefes alabiliyor.

“Korunuruz diye düşündük”

Konuşmakta da problem yaşayan Asya, salgının başından hep evde kaldığını, mesafe ve maskeye dikkat ettiğini aktardı.

Aşı olup olmama konusunda kararsız kaldığını dile getiren Asya, "Farklı farklı aşılar vardı, tek tip değildi. Aşı karşıtları çıktı, her yerde bir tartışma görmeye başladık. Herkes olsun dedik, ilk önce sağlıkçılar aşı oldu, ardından yaşlılar ve kronik hastalar oldu. Onlarda da bazı olumsuzluklar yaşandığını duyunca, korunabiliriz diye düşündük." açıklamasını yaptı.

20 gün önceki PCR testinin pozitif çıktığını belirten Asya, torunları ve gelini başta olmak üzere bütün ailesinin karantinaya alındığını ifade etti.

“Bizi paniğe sürükleyecek şeyler söylendi”

Hastalığı en ağır kendisinin geçirdiğini belirten Asya, şunları söyledi:

"Evde çalışan bir hanım var, iki aşısı vardı. O da çok ağır geçirdi, bir de kronik hastalığı vardı fakat yalnızca iki gün ağır geçirdi, üçüncü gün ayağa kalktı. 13 gün boyunca yoğun bakımda kaldım, daha yeni yoğun bakımdan çıktım. Eskiden kalma tutulma vardı akciğerimde, 10-15 sene önce zatürre geçirmiştim, kalıntıları yeniden gün yüzüne çıktı. Hepimiz toplum olarak doktoruz fakat 'Yarım doktor candan, yarım hoca dinden' eder demişler. Herkes bir şeyler söylüyor, kime inanacağımızı şaşırdık biz de. 'Aşıların yan etkileri var, kısırlık yapıyor gibi bizi paniğe sürükleyecek birçok şey söylendi. Canın sağ ise birçok şeyin çaresi var, ilk başta canı kurtarmak gerekir. Ben çektim diğeri çeksin istemiyorum. Ümitsiz değilim, inşallah düzeleceğim.”

“Bilgi kirliliği çok yıpratıcı…”

Pandemi kliniğinde görev alan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Deniz Güzel, tüm yaş gruplarından hastanın olduğunu, aşısız hastaların takiplerinin uzun sürdüğünü ve yoğun bakıma almak durumunda kaldıklarını ifade etti. Aşı yaptıranların kısa süre içinde iyileştiklerine vurgu yapan Dr. Güzel, şunları aktardı:

"Sosyal medyada özellikle ve diğer mecralardaki bilgi kirliliği çok yıpratıyor bizi. Bunları yenmemiz gerekiyor. Aşının güvenilirliği ve yan etkileri konusunda gerekli olan bilgiler veriliyor. Aşınızı lütfen ihmal etmeyin, bu hastalığı başka yolla yenemeyiz. Hastalık bulaştıkça mutasyona uğrayacak, bulaşmanın önüne aşıyla bir set çekeceğiz, mutasyonları böylece kıracağız. Aşı antikor üretmek için yapılıyor. Bu virüs herhangi bir virüs değil. Devamlı mutasyona uğruyor, beklenmedik organ tutulumları yaşanıyor."

Yorumlar (0)