Araştırma ortaya çıkardı! Kovid-19’a yakalananlar iş hayatında zorluk yaşıyor

Kanada'da gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre, Kovid-19'a yakalanmak kişilerin çalışma hayatlarına negatif yönde etki edebilir.

SAĞLIK 08.06.2022, 14:07 09.06.2022, 09:05
Araştırma ortaya çıkardı! Kovid-19’a yakalananlar iş hayatında zorluk yaşıyor

Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nde düzenlenen yeni araştırma, Kovid-19'a yakalanmış kişilerin iş yerinde önemli seviyelerde daha fazla bilişsel başarısızlık yaşadığını ortaya çıkardı.

İki grup karşılaştırıldı

Üniversitenin Psikoloji Bölüm Profesörü James Beck ve öğrencisi Arden Flow tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kovid-19'a yakalanmamış ve yakalanmış 94 tam zamanlı çalışandan veriler toplandı. Her iki grubun da temel demografik özellikler açısından dengeli olduğu açıklandı.

“Kovid-19 yaşantımızda olmaya devam edecek”

Psikoloji Bölüm Profesörü James Beck, "Kovid-19 yaşantımızın bir parçası olmaya devam edecek. En azından ilerleyen günler adına Kovid-19’un hayatımızda olacağını söyleyebilirim. Kovid-19'a yakalandıktan sonra insanların iyileşerek işe dönmesi yaygın bir durum. Gerçekleştirdiğimiz araştırmada, bu kişilerin, Kovid-19'a hiç yakalanmamış kişilere oranla daha yüksek derecelerde zorluk yaşadıklarını anladık" şeklinde ifade etti.

Bilişsel başarısızlıklara yol açıyor

İncelemede iki grubun karşılaştırıldığını dile getiren James Beck, "Kovid-19 hastalığını yaşayan grup, hastalığı daha önce hiç geçirmeyen gruba oranla, iş yerinde eylem, dikkat ve hafızayla ilgili sorunlar olarak isimlendirilen bilişsel başarısızlıkları daha fazla yaşadığını bildirdi" ifadesine yer verdi.

Başarısızlıkların önüne geçmek için tavsiyeler

Beck, Kovid-19'a yakalanan kişilerin iyileştikten sonrası için iş yerinde hastalık öncesi performans düzeylerine dönmekte problemler yaşayabileceğini, esnek çalışma saatleri, işlerin teslim tarihini uzatma ve çalışma saatleri ve iş yükünü azaltılması gibi düzenlemelerle bu durumun üstesinden gelinebileceğini aktardı.

Yorumlar (0)