Ara öğün için 8 sağlıklı atıştırmalık

Sağlıklı beslenmenin ana kurallarından birisi 3 ana ve 3 ara öğün yapmaktır. Tüm bu öğünlerde ise sağlıklı besinleri tüketmek oldukça önemlidir.

SAĞLIK 04.12.2019, 10:09 04.12.2019, 10:18
Ara öğün için 8 sağlıklı atıştırmalık

Kilo vermek isteyenlerin ara öğünlerine sağlıklı alternatifleri ekleyerek metabolizmasını hızlandırması gerekir. Ara öğünler kan şekerinin düşmesi ile meydana gelen büyük açlık hissini engeller. 

Ara öğünde seçilecek besinler de oldukça önemlidir. Şekerli yiyecekler ve içeceklerden, yapay gıdalardan ve genel olarak endüstriyel şeker ve tuzdan uzak durulmalıdır. Peki ara öğün için sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir?

İşte ara öğün için 8 sağlıklı atıştırmalık

1. Hurma

Canınız tatlı bir şeyler istediğinde hurma yiyebilirsiniz. Dilerseniz hurmayı yulaf ezmesi, kakao, tarçın ve fındığı karıştırıp fırında pişirerek sağlıklı toplar yapabilirsiniz.

2. Meyve

Yaş veya kuru meyveler de ara öğünde öneme sahiptir. Kış aylarında meyve tüketimini artırarak hastalığa karşı da korunabilir ve sağlıklı ara öğün yapabilirsiniz.

3. Granola

Granola da ara öğün için iyi bir alternatiftir. Yulaf ezmesi, pekmez, bal, tarçın, ceviz, kuru üzüm ve daha birçok isteğe göre malzeme koyup fırında pişirebilirsiniz.

4. Kuruyemiş

Vitamin ve mineraller açısından zengin olan kuruyemişler ara öğünde mutlaka olmalıdır. Kuruyemişleri çiğ olarak ve aşırıya kaçmadan tüketmeniz gerekmektedir. 

5. Patlamış Mısır

Patlamış mısır ara öğünlerde yenilemez diye düşünmeyin. Tadı çok sevilen ve tok tutan patlamış mısırı, yağ ve tuz eklemeyerek ara öğünlerde afiyetle yiyebilirsiniz.

6. Kahve 

Kahve içmek ve yanında tatlı kuruyemiş tüketmek de iyi bir ara öğündür. Kahveniz ayrıca sade ve şekersiz olmalıdır.

Yorumlar (0)