Ankara'da alarm verildi! Yoğun bakım servisleri yüzde 100 doldu

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arhan, yoğun bakım servislerinin yüzde 100 oranında dolduğu konusunda uyardı. 

SAĞLIK 04.09.2020, 14:37
Ankara'da alarm verildi! Yoğun bakım servisleri yüzde 100 doldu

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında patlama yaşandı.

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nin başhekimliğini yürüten Prof. Dr. Mehmet Arhan, vatandaşları endişelendirecek açıklamalarda bulundu.

"Kapasiteyi artırmaya çalışıyoruz"

Prof. Dr. Arhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde ilkbaharda Ankara'da vaka sayılarında ciddi bir artışın olmadığını söyledi. 

Kurban Bayramı'ndan sonra başkentte yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yeniden arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Arhan, yoğun bakım servislerinin kapasitelerini aşamalı şekilde artırarak sağlık hizmeti sunmaya devam ettiklerini kaydetti.

"Yüzde 100 doldu"

Prof. Dr. Arhan, Kurban Bayramı'nda ve tatil sürecinde şehir dışına seyahat edenlerin Ankara'ya döndüğünü ve bunun üzerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını belirtti.

Gazi Üniversitesi Hastanesi olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) servisi kapasitesi ile yoğun bakım servisi kapasitesini artırmaya çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Arhan, bunu yaparken de yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olmayan kişilerin sağlık hizmeti gereksinimini durdurmamak için gayret ettiklerine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Arhan, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yataklı servisler ile yoğun bakım servislerinin yüzde 100 oranında dolduğu konusunda uyardı. 

"Sağlık personelimiz az"

Prof. Dr. Arhan, sağlık personelinin az olduğunu ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olmayan kişilere de sağlık hizmeti sunulması gerektiğini belirterek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) için kapasite artırmada güçlük çekmeye başladıklarını söyledi. 

İlkbahara kıyasla bu dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının durumlarının daha ağır olduğunu kaydeden Prof. Dr. Arhan, şu anda tespit edilen vakalarda akciğer semptomlarının belirgin bir şekilde görüldüğünü ve bulaştırıcılığın da daha yüksek olduğunu ifade etti. 

"Diğer gribal enfeksiyonlardan ayırt etmek zor olacak"

Prof. Dr. Arhan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk dönemine göre daha çok bulaş tehlikesi yaratan bir durum ile karşılaşıldığını belirtti. 

Sağlık sistemini zorlayacak bir hasta yükü ile karşı karşıya kalınmamasını dileyen Prof. Dr. Arhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları ile diğer gribal enfeksiyonlara yakalanan kişilerin ayrımını yapma ve bu hastalar arasındaki bulaş tehlikesini en aza indirgeme konusunda büyük zorluklar yaşanabileceğine dikkat çekti. 

"Doğru maske kullanımı çok önemli"

Prof. Dr. Arhan, maskeyi burnun altına indirme ile maske takmama arasında bir fark bulunmadığını kaydederek, doğru maske kullanımının çok önemli olduğunu ve sık sık maskeye dokunmanın ciddi bir tehlike yarattığını ekledi. 

Yorumlar (0)