Amerikalılar iddialı: Aşı yıl sonuna hazır olabilir

Amerikanın önde gelen bilim insanlarından Fauci, Moderna şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının üçüncü faz deneylerine başlanacağını ve her şey yolunda giderse aşının yıl sonu veya 2021 başında hazır olabileceğini kaydetti.

SAĞLIK 10.07.2020, 00:45
Amerikalılar iddialı: Aşı yıl sonuna hazır olabilir

Dünyada 200'ün üzerinde ülke ve bölgede tespit edilen koronavirüsten dolayı dünyada enfekte olanların sayısı 12 milyon 260 bine yaklaşırken, virüsten dolayı ise 554 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi. Salgın sebebiyle 135 binden çok insanın hayatını kaybettiği ABD'den ise umut veren bir haber geldi.

ABD Ulusal Alerji Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Antonio S. Fauci, Moderna'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının Temmuz'un sonuna kadar üçüncü aşama insan deneylerine geçilmesinin muhtemel olduğu bilgisini paylaştı.

"Yıl sonunda aşı kullanıma hazır olabilir"

Bununla birlikte Fauci, her şeyin belirlendiği gibi gitmesi koşulunda aşının bu yılın sonu veyahut 2021'in başında kullanım için hazır olacağını umduğunu söyledi.

Dünyada koronavirüse karşı ilk defa aşı geliştirmeye başlayan ABD'li ilaç firması ise deneysel aşısıyla FDA'nın hızlı takip listesine girdi.

Hızlı takip nedir?

Hızlı takip Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yaşamı tehdit eden bir durumu tedavi eden ve henüz karşılanmayan bir tıbbi ihtiyacın karşılanması için ilaçların rutin prosedürdeki onaylanma sürelerinin kısaltılması anlamını taşıyor.

Yorumlar (0)