Amerikalılar aşıyı buldu: Yüzde 90 başarı sağlandı!

BioNTech ile Pfizer tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının üçüncü faz denemeleri, yüzde 90 oranında başarı sağladı. 

SAĞLIK 09.11.2020, 17:20
Amerikalılar aşıyı buldu: Yüzde 90 başarı sağlandı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde 1 milyon 200 binden fazla can alırken, aşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

BioNTech ile Pfizer tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşıdan olumlu haberler gelmeye başladı. 

Söz konusu aşının, enfeksiyona karşı yüzde 90 etkili olduğu ifade edildi. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının 43 binden fazla kişinin üzerine denendiği belirtildi. İki gruptan birine tuzlu su plasebo verildiği, diğerine ise iki doz deneysel aşı verildiği kaydedildi. Araştırmalar sonucunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 90 oranında başarılı olduğu aktarıldı. 

"Koronavirüsü engelleme kapasitesine sahip"

Pfizer CEO'su Albert Bourla, denemelerin ve etki seviyesine yönelik araştırmaların sürdüğünü ancak söz konusu aşının başarılı olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Bilim adına muhteşem bir gelişme yaşandığına dikkat çeken Bourla, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik denemelerin ilk sonuçlarının alındığını ve üçüncü faz denemelerinde olan aşının yeni tip koronavirüsü (Covid-19) engelleme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. 

6 ülkede denendi 

Söz konusu aşı, Türkiye dâhil 6 ülkede denendi. 43 bin 500 gönüllüye uygulanan aşıyı üretenlerin, Kasım ayının sonunda acil kullanım için müracaat etmeyi düşündükleri ifade edildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 3 hafta ara ile iki doz olarak yapılacağı kaydedildi. Pfizer isimli ilaç şirketi, 2020 senesinin sonuna kadar söz konusu aşıyı piyasaya sürmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)