Amerika'da koronavirüs aşısı bulundu! 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ilk potansiyel yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı son aşamaya hazır.

SAĞLIK 15.07.2020, 09:02
Amerika'da koronavirüs aşısı bulundu! 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile ilaç şirketi Moderna'nın iş birliği sonucu bir aşı geliştirilerek, 45 kişi üzerinde denenmeye başlandı. Söz konusu aşının, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık kazanılması konusunda umut verici olduğu ifade edildi. 

Yapılan araştırmaya göre, bu aşı, denendiği kişilerin kanında yeni tip koronavirüsü (Covid-19) etkisiz duruma getiren antikorlar geliştirdi. Bu antikor seviyesinin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanıp atlatanların kanında bulunan antikor seviyesine yakın olduğu kaydedildi. 

Kritik yan etkiler görülmedi

Öte yandan, söz konusu aşının, gönüllüler üzerinde kritik bir yan etkiye sahip olmadığı, fakat deneklerin büyük kısmının grip benzeri semptomlar gösterdiği, bunun baş ağrısı, halsizlik ve ateş gibi diğer aşı belirtilerine benzerlik gösterdiği, herhangi bir olağanüstü durum ile karşılaşılmadığı belirtildi. 

27 Temmuz'da son aşama başlayacak

Potansiyel yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik çalışmaların son aşaması, 27 Temmuz gibi başlayacak. Bu aşının, 30.000 kişi üzerinde deneneceği ifade edildi. 

Söz konusu araştırma, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı hususunda gerçekleştirilen en geniş kapsamlı araştırma niteliğine sahip. 

Son olarak risk grubundakiler üzerinde denenecek

Öncelikle genç yetişkinlerin denek olarak kullanıldığı aşı, son olarak risk grubunda yer alan yani kronik hastalıklara sahip olan kişiler ile yaşlı yetişkinler üzerinde denenecek.

Yorumlar (0)