Almanya’da korkutan tablo! Maymun çiçeği durdurulamıyor

Maymun çiçeği virüsü, Almanya’da hızla yayılmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre ülkedeki vaka sayısı 2 bini aştı. 

SAĞLIK 19.07.2022, 17:41 20.07.2022, 13:32
Almanya’da korkutan tablo! Maymun çiçeği durdurulamıyor

Almanya’daki salgın ile ilgili verileri paylaşan Robert Koch Enstitüsü, yayımladığı mesajda ilk vakanın 2 ay önce görüldüğünü hatırlattı. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde vaka sayılarının 2033’e tırmandığını duyuran Robert Koch Enstitüsü, yayımladığı mesajda dikkat çeken detaylara yer verdi.  

“Erkek erkeğe cinsel ilişkiye girilmesi, salgının hızla yayılmasına sebep oluyor”

Virüsün yayılımına ilişkin detayları paylaşan Robert Koch Enstitüsü, “Son verilere göre, bu virüsün yayılmasındaki en büyük etken olarak cinsel ilişki ön plana çıkıyor. Özellikle erkek erkeğe cinsel ilişkiye girilmesi, salgının hızla yayılmasına sebep oluyor. Son vakalar incelendiğinde vakalar arasında yalnızca 4 tane kadın var. Çocuklarda ise bu virüse rastlanmadı” ifadelerine yer verildi. 

Almanya’daki koronavirüs salgını ile ilgili son veriler paylaşıldı

Koronavirüs salgınındaki son duruma ilişkin de çeşitli veriler paylaşan Robert Koch Enstitüsü, bugüne kadar Almanya’da görülen vaka sayısının 29 milyon 855 bine yükseldiğini duyurdu. Ülkede son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı ise 160 bin 691 olarak açıklandı. Almanya’da koronavirüs sebebiyle son 1 gün içerisinde 102 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle salgının başından bu yana ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 142 bin 635’e yükseldi.

Yorumlar (0)