Ağrı şikayetiyle doktora gitti, midesinden 6 kiloluk kitle çıkartıldı 

Eskişehir’de yaşayan bir erkek, uzun süredir yaşadığı ağrı sebebiyle doktora gitti. Doktor, ameliyata aldığı hastanın midesinden 6 kiloluk tümör çıkardı. 

SAĞLIK 01.06.2021, 15:17 02.06.2021, 09:25
Ağrı şikayetiyle doktora gitti, midesinden 6 kiloluk kitle çıkartıldı 

Eskişehir’de yaşayan 64 yaşındaki Cemil Ünder’e şeker hastalığına sahipti. Bir süredir, ağrı ile baş ediyordu. Ağrıları dayanılmaz olan Ünder, Eskişehir Şehir Hastanesi’ne gitti ve gittiği gibi de ameliyata alındı.

Genel cerrahi bölümünde ameliyata alınan Ünder’min midesinden 30’a 35 ölçülerinde ve 6 kilogram ağırlığında bir kitle çıkartıldı. Yumuşak doku tümörü olduğu belirlenen kitle, doktorlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

“Bacaklarım ve kollarım zayıfladı”

Cemil Ünder: “Şeker hastalığım vardı ve bacaklarım ve kollarım zayıflamıştı. Doktora gittim. Doktorlar, midemde büyük boyutlu bir kitle olduğunu söyleyerek beni ameliyata aldılar. Çıkan büyük parçayı gördüm. Bu, beni şaşkınlığa uğrattı.” 



“Bir haftada taburcu oldu”

Genel Cerrah Op. Dr. Orhan Kalaycı: “30’a 35 değerinde devasa bir kitleyi hastanın vücudundan çıkardık. Hasta üzerinde radyolojik incelemelerde de bulunduk. Bu ameliyatın bazı riskleri vardı. Örneğin bağırsağın dışarı çıkartılması ya da fazla kanama gibi sorunlar olabilirdi ya da idrar yolları zarar görebilirdi. Fakat kitleyi, herhangi bir sorun olmadan çıkardık. Hastamız, bir hafta içinde tabucu oldu. Bu bir hastalık ve ismi de ‘liposarkom’. Yumuşak doku tömür grubundan olan bu hastalığın tekrarlama riski oldukça yüksek. Bu sebeple de doktorun ameliyat sırasında tüm dokuyu temizlemesi gerekiyor. Biz de bu işlemi başardık. Artık hastamız ışın tedavisi görecek.”

Geç kalmayın!

“Vatandaşlarımız, tümörlerde geç evrelerde bize ulaşıyorlar. Vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Karın duvarınızda şişlik varsa, bu, tümörün ilk evresi olabilir. Bizlerin kolay müdahale etmesi ve hastanın kolayca eski hayatına dönmesi amacıyla insanların erkenden hastaneye başvurması gerekiyor. Covid-19 salgınından korkanlar, hastaneye gelmiyor ya da endoskopi yaptırmıyor. Bu da tümörlerin ileri evreye geçmesine sebep oluyor. Bu konuda hastalarımızın geç kalmamasını istiyoruz.”



“İlk defa bu kadar büyük bir tümör çıkardık”

“Daha önce pek çok ameliyat yaptık fakat ilk defa bu kadar büyük bir tümör çıkardık. Bir kitlenin bu kadar büyümesi 3-5 ayda olacak bir şey değil. Bu, çok uzun süren şikayetlerin birikimi. En az bir ya da iki senelik birikim. Kanım ağrıyor, kabız oluyorum, şişiyorum gibi ifadelerin uzun süre devam etmiş olması gerekiyor bu kitlenin oluşması için.” 

Yorumlar (0)