Acil olmayan tüm ameliyatlar ertelendi!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında acil olmayan ameliyatlara müsaade edilemeyeceğini bildirdi. 

SAĞLIK 13.04.2020, 09:42 13.04.2020, 09:49
Acil olmayan tüm ameliyatlar ertelendi!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında acil olmayan tüm ameliyatlar ertelendi. 

Bakanlık, tüm acil cerrahiler için hasta hazırlığının nasıl yapılması gerektiği konusunda açıklama yaptı. 

Hastalar derhal ameliyathane odasına alınacak

Covid-19 Acil Anestezi Yönetimi'ne göre, servisten getirilmesi sürecinde hastaya tıbbi maske takılacak. Hastada yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısı veya şüphesi var ise acil olmayan cerrahiler iptal edilecek ya da ertelenecek.

Koronavirüs testi pozitif çıkan veya şüpheli olan vakalarda acil cerrahiler için hastalar derhal ameliyathane odasına alınacak.

Hastanın çıkmasının ardından rutin temizlik ve temaslı takibi yapılacak

Koronavirüs için tahsis edilmiş bir ameliyathanenin bulunmaması ya da hastanın koronavirüs olduğunun öğrenilmesi durumunda ise hastanın çıkmasının ardından rutin temizlik gerçekleştirilecek ve varsa temaslı takibi yapılacak.

Negatif basınçlı odalara yerleştirilecek

Koronavirüs hastaları için düzenlenen ameliyathaneler, negatif basınç sistemleri ile havalandırılacak. Hasta, cerrahinin ardından stabilse doğrudan negatif basınçlı odalara yerleştirilecek.

Yorumlar (0)