Abdi İbrahim'den uyarı! Kış depresyonuna dikkat!

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, kış dönemindeki kapalı havanın insanlarda ruhsal çöküntüye sebep olabileceğine dikkat çekti. 

SAĞLIK 31.01.2022, 15:12 01.02.2022, 13:23
Abdi İbrahim'den uyarı! Kış depresyonuna dikkat!

Abdi İbrahim'den gelen açıklamada, kış depresyonuna ilişkin insanların ruhsal sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyarılar yapıldı.

Ruhsal çöküntünün belirtileri

Soğuk havalar sebebiyle insanların evden dışarı çıkmaması ve zamanının büyük bölümünü uyuyarak geçirmesi neticesinde ruhsal çöküntü yaşayabileceğine vurgu yapılan açıklamada, başta baş ağrısı olmak üzere, enerji azlığı, bedensel ağrılar, halsizlik ve yorgunluk hissinin ruhsal çöküntünün önemli belirtileri olduğuna dikkat çekildi.

Mevsim değişikliklerinde özellikle depresif duygulanımların insanları daha fazla etkilediği aktarılan açıklamada, bireylerde böyle bir eğilim bulunması halinde bu durumun, kış dönemi ile mevsimsel geçişlere bağlı bir şekilde alevlenebildiğine temas edildi. Depresyonun önemli bir ruhsal sorun olduğu belirtilen açıklamada, kış depresyonu ile mücadele edebilmek için psikolojik ve psikiyatrik yardım almanın önemine vurgu yapıldı.

Kış depresyonuna karşı tavsiyeler

Açıklamada kış depresyonu ile mücadelenin yollarına ilişkin şu tavsiyelerde bulunuldu:

"Düzenli egzersiz ve hareketli olmak çok önemli. Keyif aldığınız insanlarla daha fazla bir araya gelin. Zamanınızı uyuyarak geçirmeyin. Düzenli ve dengeli beslenin. Açık havada yürüyüşler yapın. Alkol almaktan kaçının. Kendinize vakit ayırın."

Yorumlar (0)