ABD'ye kaçan Çinli virolog açıkladı: Korona, insan yapımı!

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan yapımı olduğunu iddia ederek, bunun bilimsel kanıtlarının olduğunu söyledi. 

SAĞLIK 12.09.2020, 09:42
ABD'ye kaçan Çinli virolog açıkladı: Korona, insan yapımı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyada etkili olmaya devam ediyor. Pandemiyi durdurmak için yürütülen aşı çalışmaları ise hız kesmeden sürüyor. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan yapımı olduğuna dair birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, o iddiaları yeniden gündeme getirdi. 

"Raporu yakın zamanda paylaşacağız"

Hong Kong Üniversitesi'nin eski araştırmacılarından olan Çinli virolog, son yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan yapımı olduğunu ifade etti. 

Dr. Li-Meng Yan, bilim insanlarından oluşan ekibiyle birlikte konuya ilişkin ilk raporu hazırladıklarını ve söz konusu raporu yakın zamanda herkesle paylaşacaklarını belirtti.

"Virüs hayvanlardan gelmedi"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) doğadan ve hayvanlardan gelmediğini kaydeden Dr. Li-Meng Yan, bunu ayrıntılı olarak bilimsel kanıtlar ile göstereceklerine dikkat çekti. 

Dr. Li-Meng Yan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çok daha önce bilindiğini ama saklandığını ileri sürmüş, bunu açıklamak için Hong Kong'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) kaçmak durumunda kaldığını ifade etmişti. 

"Yeni salgınlar da yolda"

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden Shi Zengli ise daha kötü virüslerin de tespit edildiğini duyurdu. 

Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebilmek için hayvanların taşıdığı virüslerin belirlenmesi ve inceleme yapılması gerektiğini belirten Shi Zengli, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) sadece "buzdağının görünen tarafı" olarak nitelendirdi.

Shi Zengli, hayvanların taşıdığı virüslerin araştırılmaması halinde dünyayı yeni salgınların beklediğini ifade etti. 

Trump ne demişti?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Vuhan Viroloji Enstitüsü'nde üretildiğini iddia ederek, buna dair kanıtları gördüğünü söylemişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Çin'i desteklediğini, bu nedenle utanması gerektiğini belirtmişti.

Bunun üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Çin'in yeni tip koronavirüsü (Covid) kasten yaydığına ve insan nüfusunu azaltmayı hedeflediğine dair söylemler ortaya çıkmıştı. 

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Mike Ryan ise birçok bilim insanı tarafından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) gen diziliminin incelendiğine dikkat çekerek, söz konusu virüsün insan değil "doğa" kökenli olduğunu ifade etmişti. 

Yorumlar (0)