ABD'nin 25 eyaletinde hepatit paniği: 5 çocuk öldü!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkenin 25 eyaletine yayılan gizemli hepatit salgını nedeniyle 5 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

SAĞLIK 07.05.2022, 01:34 07.05.2022, 01:44 Hakan Öksüz
ABD'nin 25 eyaletinde hepatit paniği: 5 çocuk öldü!

İlk kez İngiltere'de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan gizemli hepatit salgını, korku saçmaya devam ediyor. Sebebi henüz belirlenemeyen gizemli hepatit hastalığı, ABD'nin 25 eyaletine yayıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülke genelinde şimdiye kadar gizemli hepatit virüsü nedeniyle 5 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hastalığın kökenleri araştırılıyor

Hepatit vakalarının kökenlerini anlamak için araştırma yapıldığını bildiren CDC, hastalığın en az 100 çocuğa bulaştığını kaydetti. 

CDC yetkilisi Dr. Jay Butler, hayatını kaybeden çocukların yaşadığı eyaletlerdeki sağlık kuruluşlarıyla ortak bir araştırma yürüttüklerini belirtti. Hastalığın evcil hayvanlardan bulaşmış olabileceği olasılığı üzerinde durduklarına değinen Butler, durumun ciddiyetle araştırıldığını söyledi.

"Çocuklarda karaciğer yetmezliğine sebep oldu"

Nedeni belirlenemeyen hepatit vakalarının geçen yılın Ekim ayından beri görüldüğünü kaydeden Butler, "Virüs bulaşan çocuklardan yüzde 94'ü hastaneye yatırılmak zorunda kaldı. Virüs, bu çocuklardan yüzde 14'ünde karaciğer yetmezliğine neden oldu. Çocuklara organ nakli yapıldı. Doktorlara çağrı yapıyoruz. Eğer 10 yaşın altında bir çocuğun karaciğer enzimleri yükselmişse bu vakaları bize bildirin." dedi.

Hastalığın belirtileri

İlk kez İngiltere'de tespit edilen gizemli hepatit vakaları, daha sonra diğer Birleşik Krallık ülkelerine de yayıldı. Virüs bulaşan çok sayıda çocukta iştahsızlık, yorguluk, karın ağrısı, açık renkli dışkı ve kusma gibi belirtiler görüldü. Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Philippa Easterbrook, salgının en az 20 ülkede 228 çocuğa yayıldığını söylemişti.
 

Yorumlar (0)