ABD'den çarpıcı araştırma: Çocukların Kovid-19’a yakalanma ihtimali yetişkinler kadar yüksek

ABD’de yapılan bir çalışma, çocukların Kovid-19’a yakalanma ihtimalinin yetişkinler kadar yüksek olduğunu fakat çocuklarda görülen vakaların ciddi ölçüde asemptomatik olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, söz konusu bu durumun pandemi sırasında çocuklar arasındaki vakaların yetersiz olarak tespit edildiğini kanıtladığını ifade etti.

SAĞLIK 11.10.2021, 15:51
ABD'den çarpıcı araştırma: Çocukların Kovid-19’a yakalanma ihtimali yetişkinler kadar yüksek

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Columbia ve  Utah Üniversitesi'nden araştırmacılar, NYC ve Utah eyaletindeki katılımcı hanelerden birtakım veriler topladı.

“Virüse yakalanma olasılığı üzerinde yaşın az etkisi var”

Çalışma sürecinde her bin çocuk ve yetişkinden yaklaşık olarak beşinin hastalandığı ve bir kişinin virüse yakalanma ihtimali üzerinde yaşın çok az etkisi olduğu belirtildi. 

Bununla beraber, yetişkinlerin yüzde 88'ine oranla, Kovid-19’a yakalanan çocukların sadece yarısı semptomatik bir şekilde hastalandı. Çocukların Kovid-19 ile ciddi bir şekilde hastalanma ihtimali oldukça düşüktü.

Çalışmanın bulguları, gençlerin ve çocukların, daha yaşlı olan akranlarından daha güvenli olduklarına ve ciddi ölüm ya da komplikasyon riskinin düşük olduğuna yönelik artan kanıtlara katkı sağladı.

JAMA Pediatri dergisinde yayımlanmış olan çalışma çerçevesinde 310 haneden bin 236 kişi araştırıldı. Eylül 2020 ile Nisan 2021 tarih aralığında katılımcılardan düzenli bir şekilde burun sürüntüleri toplandı.

Yorumlar (0)