ABD'deki dehşete düşüren rapor!

Çin'de ortaya çıkan ve dünya çapında yüz bini aşkın insanın enfekte olduğu Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının olası kapsamıyla ilgili en kötü senaryoyu ortaya koyan bir doktorun, Amerika Birleşik Delvetleri'ndeki hastanelere 96 milyon vaka ve 500 bin ölüm için hazırlanmaları tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı. Sızdırılan belgeler dehşete düşürdü.

SAĞLIK 09.03.2020, 08:25
ABD'deki dehşete düşüren rapor!

Business Insider'ın ele geçirdiği belgeler, AHA'nın (Amerikan Hastaneler Birliği) internet üzerinden gerçekleştirdiği bir seminerdeki sunuma dayanıyor.

Nebraska Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Dr. James Lawler, seminer katılımcılarına salgının hastaneleri ve sağlık yetkililerini nasıl etkileyebileceğine ilişkin "en iyi tahminini" anlatan bir dizi slayt takdim etti. Doktorun 26 Şubat'ta internet üzerinden gerçekleştirdiği seminer, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) nasıl yayılabileceğini temel alıyor.

Dr. James Lawler, hastalığın 96 milyon kişiye bulaşabileceğini ve bu insanlardan 480 bininin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) nedeniyle ölebileceğini öngördü.

Sunumdan medyaya sızan belgelere göre, koronavirüsün en sert etkiyi yaşlı nüfusa yapabileceğini düşünen Dr. James Lawler, hastalığa yakalanan 80 yaş ve üzeri kişilerin ölme ihtimalini yüzde 14 olarak hesaplıyor.

Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) bulaşması durumunda yaşları 70 ila 79 arasında değişenlerin ölüm oranının yüzde 8, yaşları 60 ile 69 arasında değişenlerin ölüm oranının yüzde 3,6 olacağı öngörüldü.

Diğer taraftan Dr. James Lawler, kalp rahatsızlıklarına sahip olanların bu hastalık yüzünden ölme ihtimallerinin onda bir olacağını düşünüyor.

Daha önce herhangi bir tıbbi rahatsızlığı bulunmayanlardaysa bu ölüm oranı yalnızca 100'de bir olacak.

AHA (Amerikan Hastaneler Birliği) ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada internet üzerinden yapılan bu seminerin 'kurumun değil, konuşan uzmanların görüşlerini yansıttığını' savundu.

Yorumlar (0)