ABD'de 35 bin dolar olan koronavirüs tedavisi Türkiye'de ücretsiz!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye'de kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmadan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. ABD'de koronavirüs tedavisi gören bir kadına 34 bin 927 dolarlık bir fatura çıkarılması ise ülkede tartışmalara neden olmuştu.

SAĞLIK 14.04.2020, 09:00 14.04.2020, 09:24
ABD'de 35 bin dolar olan koronavirüs tedavisi Türkiye'de ücretsiz!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde yeni bir karar alındı. 

Herkesin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmadan ücretsiz olarak yapılacak.

Söz konusu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde korunma ekipmanları, pandemi testleri ve tedavisinde kullanılan ilaçlar, kamuoyunda "Tasarruf kararnamesi" olarak adlandırılan ve 4376 sayılı kanun hükümlerinden muaf tutulacakların tespiti hakkında ilgili Bakanlar Kurulu kararından muaf tutuldu.

Tüm kişiler, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmadan Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilerek dağıtımı gerçekleştirilen koruyucu ekipman, test ve ilaçlardan faydalanmada ilgili kararname hükümlerinden muaf tutuldu.

Söz konusu muafiyet kapsamında yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmaya yönelik kullanımı önerilen hastalık teşhisinde kullanılan testler, kişisel koruyucu ekipman, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin ekipman, hastalığın tedavisinde kullanılmak için merkezi olarak sağlanan ilaçlar bulunuyor.

ABD'de 35 bin dolarlık fatura çıkarılıyor

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan ve tedavi gören Danni Askini adlı bir kadın, yaşadığı süreci sosyal medya hesabı üzerinden anlatmıştı. 

Test ve tedavi süreçlerinde sağlık sigortasına sahip olmadığına ve Başkan Donald Trump'ın testlerin ücretsiz olmasını öngören yasaya onay vermediğine dikkat çeken Danni Askini, "Daha sonra önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi. Tam anlamıyla şok olmuştum. Çevremde kimsenin bu kadar parası yoktu." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)