7 Ocak’tan önce açıklanacak: Bakan Koca duyurdu

Muayenehane hekimlerinin isteklerinin görüşmeler sırasında ele alındığını aktaran Sağlık Bakanı Koca, “Dengeleri oluşturacak yeni bir çalışma oluşturduk. 7 Ocak öncesinde açıklayacağız” dedi.

SAĞLIK 27.12.2022, 10:27
7 Ocak’tan önce açıklanacak: Bakan Koca duyurdu

Muayenehane hekimleri ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Hekimlerin isteklerini gerçekleştirilen görüşmelerde karşılıklı olarak incelendiğini ve kamunun ihtiyacının tespit edildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dengeleri oluşturacak yeni çalışmamızı tamamladık. 7 Ocak gününden önce duyurmuş olacağız. Muayenehane hekimlerimizin sağlık alanına destekleri sürdürülecek” ifadesini kullandı.

Muayenehane hekimleri talep etti, yeni çalışma başlatıldı

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, şu ifadelerde bulundu: "Muayenehane hekimlerinin isteklerini, gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde karşılıklı ele aldık. Bu noktada kamunun ihtiyacını tespit ettik. Dengeleri inşa edecek yeni çalışmamızı oluşturduk ve 7 Ocak gününden önce duyuracağız. Muayenehane hekimlerimizin de sağlığa destekleri devam edecek."

Bakanlığın Özel Hastaneler Yönetmeliği içerisinde bulunan bazı değişiklikleri kapsayan düzenlemeleri 6 Ekim günü Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Muayenehane hekimleri, yapılan düzenleme sonrasında özel hastanelerde çalışmalarının sınırlanmasına sebep olacağını ifade ederek, yeni bir çalışma sağlanması isteğinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)