60 yaş üzeri kişiler aşı randevusunu nasıl alacak? İşte yanıtı...

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada koronavirüs aşılama uygulamasında 60 yaş üzerine geçildiği ve aşılama randevusunun ne şekilde oluşturulacağı grafiklerle açıklandı.

SAĞLIK 29.03.2021, 10:29 29.03.2021, 17:01
60 yaş üzeri kişiler aşı randevusunu nasıl alacak? İşte yanıtı...

Bir süre önce 60 yaş üstü için aşılama programına geçildiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurusunun ardından vatandaşların aşı olmak için hangi yolları izleyeceğini tek tek grafikli görsellerle sıraladı.

Aşı randevusu nasıl oluşturulur?

Aşı yaptırmak isteyen vatandaşların öncelikle koronavirüs aşısı koşullarına uyup uymadığını öğrenmesi isteniyor.

Bunu öğrenmek içinse vatandaşların, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesinden ya da AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumu öğrenmeleri mümkün olacak.

İzlenecek bu yöntem sonucunda aşı olmak isteyen kişiler aşıya uygun olup olmadığını cep telefonlarına gelecek kısa mesaj yoluyla öğrenmiş olacak. Gelen mesaj sonucuna göre aşıya uygun olduğu görülmüşse dileyen vatandaşlar, e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak aşı randevusunu oluşturmuş olacaklar.

Yorumlar (0)