"500 bin doz daha dağıtılacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşıları hakkında konuştu. Koca, ilk etapta 253 bin doz aşının dağıtıldığını, ilerleyen haftalarda ise 500 bin dozun daha dağıtılacağını duyurdu.

SAĞLIK 22.10.2019, 13:59
"500 bin doz daha dağıtılacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sonbaharın gelmesiyle yaygınlaşan grip virüsü ve önleyici aşılar hakkında açıklamalarda bulundu. Vatandaşın grip aşısına erişimi için, "İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı" diyen Koca, aşıya talebin yoğunluğundan dolayı "Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak" diye konuştu

"Piyasaya verilecek aşı miktarı 1,2 milyon doz olacak"

Fahrettin Koca, 2019 yılı için üretimi tamamlanan grip aşılarının eczane ve sağlık kuruluşlarına dağıtımının Ekim ayı boyunca yapılacağını daha önce duyurduğunu anımsatarak, "Söylediğimiz gibi ilk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı ancak anlıyoruz ki talep yoğunluğu sebebiyle aşılar azalmış. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak. Bu yıl toplamda piyasaya verilecek aşı miktarı 1,2 milyon doz olacak" duyurusunda bulundu.

"Sağlık çalışanlarımız için ayrıca alım yapacağız"

Bakan Koca, sağlık sektöründe çalışanlar için ayrıca grip aşısı alımı yapılacağını söyleyerek "Sağlık çalışanlarımız için ayrıca alım yapacağız. Gripten korunmak için vatandaşlarımıza mümkün olduğunca kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmalarını, hasta kişiler ile temas etmemelerini öneriyoruz. Dengeli beslenme, hareketli yaşam ve düzenli uyku sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, ellerin sık sık yıkanması ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gripten korunmak için etkili önlemlerdir" dedi.

Aşı, risk grubundakilere ücretsiz

Sağlık Bakanı, grip virüsüne yakalanma riskinin kimlerde daha çok olduğunu da anımsatarak "Genellikle bir hafta içinde iyileşen grip, riskli gruplarda ise ağır klinik tablolara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütünün de tavsiyesi doğrultusunda, risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, 6 aylık-2 yaş arası bebeklerin, gebelerin, huzurevi, bakımevi gibi ortamlarda yaşayanların, astım, böbrek, şeker, kalp gibi kronik hastalığı olanların, çeşitli hastalıklar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin grip aşısı olmalarını öneriyoruz. Risk grubundaki kişiler için grip aşısı hekim reçetesiyle ücretsiz yapılıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)