50 yaş ve üzeri için aşılama başladı

Covid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan aşılama takviminde sıra, 50 yaş ve üzerine geldi. 

SAĞLIK 01.06.2021, 13:02 02.06.2021, 09:28
50 yaş ve üzeri için aşılama başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen aşılama takviminde sıra, 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlara geldi. Toplum bağışıklığı kazandırılması yönünde hazırlanan aşılama takviminin ikinci aşaması olan bu aşamada, randevu alımı ve aşılama başladı.

Ankara Şehir Hastanesi’nde aşısını olan hastalardan Burak Horoz, 6 ay önce Covid-19 geçirdiğini ve şu anda sırası geldiği için aşını yaptırdığını söylüyor: “Aşı yaptırdığım için kendimi güvende hissediyorum. Tedbirlere uymak gerekiyor fakat aşı, şu anda en iyi çözüm. Herkes aşı olsun ki toplum sağlığımız korunsun. Aşı olmak her ne kadar kişisel tercih olsa da olmamak herkesi tehlikeye atabilir.” 

“Kendimi korudum ama tedirgindim” 

Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Füsun Terzioğlu da bugün aşı yaptıranlar arasındaydı. “Şu ana kadar kendimi bir şekilde korudum ama hep tedirgindim. İlk doz aşımı olduk ve psikolojik olarak rahatladım. İkinci dozumu da olup daha güvenli olacağım.” 



İkinci ve üçüncü aşamalar 

Aşılama takviminin ikinci aşaması, 50 yaş ve üzerinin aşılanmasıyla birlikte tamamlanacak. Üçüncü aşamaya göre ise 40 yaş ve üzerindeki kişiler ilk doz aşılarını, daha önce aşı yaptıranlar da ikinci doz aşılarını olacak. 5’er yaş düşerek gidilen aşılama takviminde sıra, 18-29 yaş arasına geldiğinde tamamlanacak. 

Randevu alımı 

Covid-19 aşısını yaptırmak isteyenler, e-Nabız uygulamasını indirerek aşı randevusu alabilir ya da kendilerine aşı hakkı tanınıp tanınmadığına bakabilir. e-Nabız uygulaması kullanılmıyorsa 182 aranarak randevu alınabilir. 

Yorumlar (0)