400 öğrenciye koronavirüs bulaştı mı? Bakan yanıtladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında 400 öğrenciye yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştığına yönelik iddiaların doğru olmadığını bildirdi. 

SAĞLIK 20.06.2020, 17:10 20.06.2020, 17:24
400 öğrenciye koronavirüs bulaştı mı? Bakan yanıtladı 

Sosyal mesafe kuralına riayet edilmediği görülen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında tam 400 öğrenciye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaştığı ve bu öğrencilerin karantina altına alındığına yönelik birtakım iddialar ortaya atılmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca, söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Koca, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının sabahında testi pozitif çıkan bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının sınav esnasında izole edildiğini ve kesinlik bulaşma yaşanmadığını aktardı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da söz konusu iddialar yalanlandı.

Açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında sadece Kocaeli'deki bir öğrencide yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlandığı ve aynı salonda sınava giren 4 sınav gözetmeni ile 12 öğrenciye de test uygulandığı ve sonuçların negatif çıktığı bildirildi. 

Gerçek dışı olduğu belirtilen iddialar aracılığıyla öğrencilerin, sınavlardan önce paniğe kapılmalarına yol açmak istendiği ifade edildi.

Yorumlar (0)