2 yıl önce oluşmaya başladı, burnunu kurcalayıp bu hale geldi!

Trabzon'da 2 sene önce burnunda çıkan kitleyi umursamayan 84 yaşındaki Faik Ramoğlu, aşağı bakmakta ve nefes almakta zorlanmaya başlayınca gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Rahatsızlığının burnunda iltihap biçiminde başladığını ifade eden Ramoğlu, "Burnumu kurcaladığım için fazlasıyla ilerledi. İnsanı psikolojik olarak çok etkiliyor. Zaman zaman nefes almakta zorluk yaşıyordum." sözlerini kullandı.

SAĞLIK 10.08.2022, 15:44 11.08.2022, 08:55
2 yıl önce oluşmaya başladı, burnunu kurcalayıp bu hale geldi!

Trabzon Of'da ikamet eden 84 yaşındaki Faik Ramoğlu, burnunda 2 yıl önce oluşmaya başlayan şişliğin büyümesi sonrasında aşağı bakmakta ve nefes almakta zorlanmaya başladı. 

“Nefes almakta zorlanıyordum”

Hemen soluğu hastanede alan Ramoğlu, gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Burnunda meydana gelen kitlenin büyümesinde kendisinin de etkisi olduğunu belirten Ramoğlu, rahatsızlığının burnunda iltihap biçiminde başladığını söyleyerek "Burnumu kurcaladığım için ilerledi. İnsanı psikolojik olarak çok etkiliyor. Zaman zaman nefes almakta zorluk yaşıyordum" sözlerini kullandı.

Of ilçesinde ikamet eden Faik Ramoğlu, yaklaşık olarak 2 sene önce burnunda oluşmaya başlayan kitleyi ilk başta önemsedi. Zamanla kitle büyümesine rağmen Kovid-19 salgını sebebiyle hastaneye gitmeyen Ramoğlu, aşağı bakmakta ve nefes almakta zorlanmaya başladı.

Ailesi ve etrafındakilerin telkinleriyle Of Devlet Hastanesi'ne giden ve KBB uzmanı Operatör Dr. Erdal Rahman Köprücü’ye danışan Ramoğlu'nun tedavisine başlandı.

“Burnumu kurcaladığım için çok ilerledi”

Ramoğlu, burnunda kitlenin büyümesinde kendisinin de etkisinin olduğunu ifade etti.

Rahatsızlığının burnunda iltihap biçiminde başladığını söyleyen Ramoğlu, "Burnumu kurcaladığım için ilerledi. İnsanı psikolojik insanı fazlasıyla etkiliyor. Zaman zaman nefes almakta zorluk yaşıyordum." açıklamasını yaptı.

Başarılı bir şekilde yapılan ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu belirten Ramoğlu, "Çevremdekiler ‘Niye ameliyat olmuyorsun, neden bekliyorsun?’ şeklinde soru soruyorlardı. Çocuklarım İstanbul'da olmamı istedi. Tereddütte kaldım ve süreci uzattık. Gereksiz bir rahatsızlık geçirdik. İnsanların bu hastaneye güvenmesi, ameliyatlarını ve tedavilerini burada yaptırması gerek. Dışarıya gitmenin bir manası yok. Doktorlarımıza güvenmemiz lazım." şeklinde konuştu.

“Hasta bizlere güvendi ve ameliyatı tamamladık”

Operatör Dr. Erdal Rahman Köprücü, yaklaşık 3 ay önce hastanın kendilerine başvurduğunu söyledi.

Hastanın burnundaki kitle sebebiyle farklı tetkikler yaptığını belirten Operatör Dr. Köprücü, "Daha çok yağ karakterli bir kitle olduğu konusunda kanaat kıldık. Cerrahi müdahale ile bunun alınması gerektiğini hastaya ilettik. Hasta bizlere güvendi ve ameliyatımızı yaptık. Fimotez roza ya da rinofima (gül hastalığı) ismiyle bilinen bir hastalık bu. Genelde hastayı çok fazla meşgul eden ve iyileşmesi zor bir tedavi süreci var. Biz derisini farklı bir şekilde kaydırarak bu hastalığı iyileştirmeye gayret ettik. Hastanın uyumuyla güzel bir sinerji yakaladık ve hastamız sıhhatine kavuştu." dedi.

"100 gram civarında bir parça alındı"

Burundan 100 gram civarında bir parça aldıklarına vurgu yapan Köprücü, "100 gram denildiği zaman kolay bir şey gibi geliyor kulağa ama burnunuzda bu ağırlıkla yaşadığını düşünürseniz çok da kolay değil. Araya salgının girmesi, insanların hastaneden korkması ve bunun maske ile gizlenebilmesi bu kadar ilerlemesine yol açtı. Erken zamanda gelseydi kendisi ve bizim için çok konforlu bir ameliyat olabilirdi." sözlerini kullandı.

Hastanın ameliyatından önce değerlendirme yapıldığını söyleyen Of Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör. Dr. Şaban Uysal, ameliyat için hastanenin gerekli teknik ve tıbbi donanıma uygun olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Operasyonun başarılı bir şekilde yapılmasında hastanın doktorla ilişkisinin önemine dikkat çeken Uysal, "Çok şükür çok kısa bir süre içinde az bir iz kalarak başarıyla ameliyat gerçekleşti. Bizler de bu süreçte mutlu olduk." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)