18 ilaç geri ödeme listesine alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralarında 1 adet kanser ilacının da olduğu 18 ilacın daha geri ödeme listesine eklendiği bilgisini paylaştı.

SAĞLIK 16.07.2020, 11:05
18 ilaç geri ödeme listesine alındı

Olağanüstü İlaç Geri Ödeme Komisyonunun toplantısı sonrasında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren, hayati önem arz eden, temininde zorluk yaşanan ve acil tedbir alınma zorunluluğu bulunan ilaçlar için toplanıldığını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu doğrultuda bazı kararlar alındığını, içlerinde 1 adet kanser olmak üzere 18 ilacın daha geri ödeme listesine eklendiğini duyurdu.

Geri ödeme listesine dahil edilen 18 ilaçla birlikte geri ödeme listesinde bulunan ruhsatlı ilaç sayısının 8 bin 265'e yükseldiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceğinin altını çizerek, geri ödeme listesine eklenen ilaçların hastalara şifa olması duasında bulundu.

Yapılan düzenlemeyle geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında 1 kanser ilacı ve 2 kas-iskelet sistemi tedavisinde kullanılan ilaç da yer alıyor.

Yorumlar (0)