1,2 milyon turist sağlık turizminde Türkiye’yi seçti

Türkiye’nin sağlık turizmi alanına yaptığı yatırımlar meyvesini verdi. Sağlık turizminde 1,2 milyon turist sağlık operasyonlarında Türkiye’yi seçti.

SAĞLIK 21.02.2021, 12:42 22.02.2021, 09:39
1,2 milyon turist sağlık turizminde Türkiye’yi seçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği şehir hastanelerinin yapımı sürüyor.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadeledeki etkin programının başarısı, şehir hastanelerinin üstlendiği mühim rolle beraber pandemi yükünün hastanelerde oluşturacağı yükü önemli ölçüde azaltıyor ve şehir hastaneleriyle Türk doktorları sağlık sektöründe dünyada konuşuluyor.

Dünya sağlık liginde Hindistan, Tayvan ve Malezya’dan sonra dördüncü sırada bulunan Türkiye, salgından dolayı seyahat kısıtlamalarına karşın sağlık turizmi konusunda 1,2 milyon turistin tercihinde yer aldı.

Sağlık turizmi için ülkemize en fazla turist sırayla Libya, Irak, Cezayir, Azerbaycan, Kazakistan ve Suudi Arabistan’dan geldi.

Turistlerin sağlık turizminde tercihi Türkiye

Turistlerin hizmet aldığı ilk alan cerrahi operasyonlar olurken, tüp bebek, kalp ve damar cerrahisi ve kanser tedavisi açısından turistlerin ilk tercihi ise Türkiye oldu.

4 milyar dolar gelir elde edildi

2020 senesinde sağlık turizmi konusunda 4 milyar dolarlık gelir sağlandı. Salgın ile mücadelede sağlanmış olan başarı ve inşaları süren şehir hastaneleriyle 2021 senesinde ülkemizin daha da büyük sıçrama yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)