Suudi Arabistan'dan Türk tırlarına engel!

75 Türk tırı, Suudi Arabistan makamları tarafından günlerdir hiçbir gerekçe gösterilmeden Duba Limanı'nda bekletiliyor. Türk şoförlerden Hasan Bulguoğlu, limana gelen Lübnan ve Mısır gemilerinden inen araçların aynı gün içerisinde ülkeye giriş yaptığını yalnızca Türk araçlarına izin verilmediğini söyledi.

ÖZEL HABER 27.08.2019, 11:43 27.08.2019, 18:53

75 Türk tırı, Suudi Arabistan makamları tarafından 10 günden uzun bir süredir hiçbir gerekçe gösterilmeden Duba Limanı'nda bekletiliyor.

Türk şoförlerden Hasan Bulguoğlu, 12 Ağustos günü Hatay Ro-Ro şirketine ait 'Habib-i Neccar' gemisi ile Türkiye'den Suudi Arabistan'ın Duba Limanı'na geldiklerini bildirdi. Limanda gerekli gümrük işlemlerinden geçtiklerini belirten Bulguoğlu, bekletme sahasına alındıklarını ve 10 günden uzun bir süredir ülkeye giriş yapmalarına izin verilmediğini kaydetti.

Bulguoğlu, "Sorunun ne olduğunu sorduğumuzda bize sistemden kaynaklı olduğu söyleniyor ancak limana gelen Lübnan ve Mısır gemilerinden inen araçlar aynı gün içerisinde çıkış yapıyor. Sistem sadece Türk araçlarına mı izin vermiyor?" dedi. 

"Evimizden getirdigimiz gıda maddeleri tükendi"

Araçlarındaki mazotun bittiğini aktaran Türk şoför, hava sıcaklığının 45-50 derece arasında değiştiğini ve rutubetle birlikte sıcaklığın dayanılmaz bir hale geldiğini söyledi. 

Bulguoğlu, liman içerisinde bakkal veya market mevcut olmadığı için ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına dikkat çekerek, "Mazot olmadığı için klimalarımızı çalıştıramıyoruz. Kimse hiçbir şey yapamıyor. Bu hafta içerisinde 2 arkadaşımız sıcaklardan dolayı hastaneye götürüldü. Konsoloslukla görüştük ancak onların da elinden birşey gelmiyor. Evimizden getirdigimiz gıda maddeleri tükendi." ifadelerini kullandı.

Alman menşeili araçların ülkeye giriş yaptığını bildiren Hasan Bulguoğlu, yalnızca Türk menşeili araçların girişine izin verilmediğine dair bir duyum aldıklarını da sözlerine ekledi. 

"1 lira olan ekmeği 15 liraya satıyorlar"

Bir diğer Türk şoför Mete Arslan da çıkışlarına izin verilmediği gibi hiçbir yaşam malzemesi de verilmediğini belirterek, "Yanımızda getirdiğimiz gıdalar da bitti. 'Çıkışımıza izin vermiyorsunuz bari bize su verin, yiyecek verin hava sıcak mazot verin' dedik. Ama onu da yapmıyorlar. Dışarıdan bir şey getirmeye çalıştığımızda bir ekmek 1 lira ise market bize 15 liraya satıyor." dedi.

Arslan, "Bizden önceki arkadaşlar hariç böyle bir sıkıntı yaşanmadı. İlk alıkonulan arkadaşlardan sonra biz geldik. İçimizde bir hasta vardı. 2 gündür rahatsızdı izin verilmiyordu. Dün bir ambulans geldi müdahale ettiler." ifadelerini kullandı. 


 

Yorumlar (0)