Mustafa Güzelkaya: Biz koltuğa oturmak için değil, halka hizmet vermek için göreve geldik

Iğdır’a bağlı Aralık ilçesinin Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, ilçe hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

ÖZEL HABER 27.12.2019, 15:28 28.12.2019, 11:37
Mustafa Güzelkaya: Biz koltuğa oturmak için değil, halka hizmet vermek için göreve geldik

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana Iğdır’ın Aralık ilçesinin belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Güzelkaya’ya ilçedeki projeleri sorduk.

İlçenin temel geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizen Güzelkaya, “Aralık ilçesinin ekonomisi tarıma dayanır. Etkin nüfusun %80’i tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. İlçemizde en çok yetiştirilen bitkiler hayvan yemi olarak kullanıldığı için yonca olmakla beraber tahıl bitkilerinden ise buğday ve arpa yaygın olarak görülmektedir. Ek olarak ilçemizde elma ve kayısı da bolca yetiştirilmektedir.” dedi.

Tarımın yanı sıra hayvancılığın da ilçe ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Güzelkaya, “İlçemizde geniş meralar bulunduğu için yaygın olarak mera hayvancılığı yapılıyor. En çok koyun ve sığır besleniyor. Bunların yanı sıra tavuk ve hindi besiciliği ve az da olsa arıcılık da yapılıyor.” dedi.


Ülkemizin en doğu noktasında bulunan Aralık, aynı zamanda bir sınır ilçesi olma özelliği de taşıyor. İlçenin sınır ilişkileri sorulduğunda Güzelkaya “Doğu Anadolu Bölgesi’nin Erzurum-Kars bölümünde yer alan ilçemizin kuzey ve kuzeydoğu sınırını Aras Nehri ve bu nehrin yatağı boyunca geçen Ermenistan sınırı teşkil ediyor. Bölgenin doğu ve güneydoğusunda ise Nahçivan ve İran yer alıyor. Bu üç ülkeye de sınır kapımız var fakat sadece Nahçivan Özerk Cumhuriyeti ile sınır geçişleri yapılıyor. Böylece Nahçivanlı vatandaşlarımız ülkelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçemize getirerek burada satış yapabiliyorlar. İki ülke halkının arasında geçmişten günümüze süregelen ilişkilerin genç erkek ve kızların yaptığı evliliklerle daha da pekiştiğini söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Aralık’ın sınır bölgesinde bulunmasının ilçe ekonomisine etkisini yorumlayan Güzelkaya, sınır komşusu olunan ülkelerle ticaretin kısıtlı olduğunu, ticaretin önünün açılmasıyla ilçedeki refah düzeyinin artacağı kanaatinde olduğunun altını çizdi.

“Gençlerimizi kahve köşelerinden, kadınlarımızı eve bağlı yaşamlarından kurtaracağız”

İlçeye yönelik projelerinden de bahseden Güzelkaya, “İlçemizin en büyük sorunlarından olan içme suyu ve yol problemini, görevi devraldığımız günden bu yana kısa sürede çözüme kavuşturduk. İlçemizdeki konut sorununu çözmek için TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. En büyük eksikliklerimizden biri olan misafirhane için de çalışmalarımızı başlattık. Allah’ın izniyle bu sorunu da en kısa sürede çözeceğiz.” dedi.

İlçe halkının istihdamı konusunda da çalışmalar sürdürdüklerini belirten Güzelkaya, “Biz koltuğa oturmak için değil, halka hizmet vermek için göreve geldik. Bu amaçla gençlrimizi kahve köşelerinden, kadınlarımızı eve bağlı yaşamlarından kurtarmak için onlara yönelik çalışmalarımızı en kısa sürede hayata geçirmeye çalışacağız.” dedi.

Habernediyor.com

Yorumlar (0)