Kolayı kökledik, siyaset tarihine geçtik!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk sokağa çıkma yasağını birkaç saat kala ilan ederek ilk hatasını, vatandaş da kola ve cipse akın ederek tarihin en başarılı İçişleri Bakanı'nı yerinden etme hamlesini yapmıştı. Kola kullanarak çok güçlü bir bakanı indirme başarısını göstererek siyaset tarihine geçen vatandaşın salgın boyunca kolayı yüksek oranda tükettiği ortaya çıktı.

ÖZEL HABER 13.08.2020, 08:21 18.08.2020, 14:51
Kolayı kökledik, siyaset tarihine geçtik!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinden dünyaya yayıldıktan sonra küresel alarm verilmiş, 10 Mart 2020 tarihinde ilk pozitif vaka Türkiye'de saptandıktan sonra, sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere, olağanüstü kısıtlamalara gidilmişti.

Tüm Türkiye'nin salgının en aktif olduğu süreçte eve kapandığı, hâlihazırda tedbiri elden bırakmayanların da evde yaşam dışında farklı alternatiflere yönelmediği dönemlerde, yeni hayat biçimine adapte olmaya çalışmanın etkisiyle insanlar en çok mutfakta zaman geçirdi.

Abur cubur kültürünün daha da güçlendiği yeni hayatta en favori gıdalar kola ve cips oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifanın eşiğine getiren "haftasonu sokağa çıkma yasağı krizi"nin yaşandığı gece de bakkal ve marketlerde tüm kola ve cips rafları boşaltıldı.

Terörle mücadelede dışarıda Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, içeride İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türk siyaset tarihinin en muhteşem ikilisini oluştururken, Süleyman Soylu'yu istifadan vazgeçirmek isteyen yüz binlerce insan, sosyal medyada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Süleyman Soylu'yu bir litre kola, bir paket cipse kurban verilmemesi" uyarısında bulunmuştu.

Hulusi Akar ile Süleyman Soylu'dan hazzetmeyen bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı, Süleyman Soylu'nun istifa açıklamasının ardından halaya durunca, sosyal medyada "Kola+Cips+Soylu=11 TL" sloganı kullanılmıştı.

Pandemide şirketler bir bir iflas bayrağı çekerken kola, siyaset tarihine geçecek kadar halkın üzerinde etkili olmuş, kola firmaları pandemi öncesi süreçte kazandığının misli kazanmıştı.

Coca-Cola uçmuş!

Coca-Cola İçecek'ten yapılan kâr açıklamasında, zorlu geçen ikinci çeyrekten "güçlü net kâr" ile çıkıldığı ifadesi dikkat çekti.

Türkiye, Pakistan, Orta Doğu ve Orta Asya'da toplam 10 ülkede 26 fabrika ve 8500 çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2020 yılının ikinci çeyreğini, koronavirüs pandemisinin yarattığı etkilere rağmen "güçlü net kâr" denilebilecek sonuçlarla tamamladığını duyurdu.

Coca-Cola İçecek (CCI) 2020 yılının ikinci çeyreğinde, ünite kasa başına net satış gelirini yüzde 12,2 artırırken, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) ise 2019 yılı ile paralel seviyede gerçekleşti.

Coca-Cola İçecek'in (CCI) 2020 ikinci çeyrekte (Nisan-Mayıs-Haziran dönemi) 556 milyon lira tutarında "güçlü serbest nakit akımı" yaptığı açıklandı.

FAVÖK nedir?

FAVÖK; "Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr" anlamına gelen bir muhasebe ölçüsü.

FAVÖK, bir şirketin faiz, amortisman ve vergi itfa öncesi kazancı; şirketin gelirleri, faiz giderleri, vergiler, amortisman ve itfa payları düşülerek, şirketin mevcut faaliyet kârlılığının bir temsilcisi olarak hesaplanan bir muhasebe ölçüsü.

Yorumlar (1)
Cenk Alp 4 yıl önce
Ya gerçekten adamı indiriyorduk ha iki kuruşluk kola yüzünden