AÖF kayıt yenileme uzatıldı! AÖF kayıt yenileme son gün ne zaman oldu?

Kayıt yenileme için bekleyen binlerce öğrenciyi sevindiren haber bugün geldi. Açıköğretim Fakültesi'nde son gün 18 Ekim olan kayıt yenileme tarihleri uzatıldı.

ÖZEL HABER 18.10.2019, 23:10 18.10.2019, 23:35
AÖF kayıt yenileme uzatıldı! AÖF kayıt yenileme son gün ne zaman oldu?

AÖF 2019 güz dönemi kayıt yenileme için bekleyen binlerce öğrenci, sürenin uzatılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. Değişen müfredat ve ders içerikleriyle birlikte, yaşanan karmaşıklığı gidermek için öğrencilere  ek süre tanındı. Kayıt yenileme tarihini kaçırdığını düşünen öğrenciler ise bu haberle birlikte sevindi.

Son günü kaçırdık diyenler endişe etmesin: Süre uzatıldı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce belirlenen 18 Ekim 2019 son kayıt yenileme tarihi 6 gün daha uzatıldı. Edişe içinde bekleyen binlerce öğrenci ise bu haberi sevinçle karşıladı.

Açıköğretim Fakültesi resmi açıklama yaptı

AÖF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 22 Ekim 2019 Salı günü saat 23:30’a kadar uzatılmıştır.

Öğrencilerimiz, ders ekle-sil işlemini http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapabileceklerdir. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini 22 Ekim 2019 Salı günü saat 22:00’a kadar Kredi Kartı/Banka Kartıyla, saat 23:30’a kadar Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler."

"İkinci Üniversite" kayıt süresi de uzatıldı

Kayıt yenileme için bekleyen öğrenciler gibi, sınavsız ikinci üniversiteye geçiş hakkını kullanmak isteyen birçok öğrenci de müjdeli haberi aldı. Fakülteden yapılan açıklamaya göre sınavsız ikinci üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okumak isteyen öğrencilerin de 22 Ekim 2019 tarihine kadar vakitleri olduğu belirtildi. Mesai sonuna kadar ücreti yatırıp başvuruyu yapan adaylar, ikinci üniversite için kayıt yaptırabilecekler. "İkinci Üniversite" kayıt balşvuruları mesai bitimine (17:00) kadar sürerken ücret ödemeleri ise 17:20'de sona erecek. Mağduriyet yaşamamak isteyen adayların ücreti daha erken ödemeleri ve başvuruyu da erken yapmaları tavsiye ediliyor.

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt ücreti ne kadar?

Kayıt ve ödeme işlemlerini AÖF bürolarından yapabildiğiniz gibi, internet üzerinden de yapabilirsiniz. Kayıt yenileme için ise ilk olarak ders ekle/sil işlemlerini yapmanız gerekiyor. Alacağınız dersleri işaretledikten sonra sistem tarafından karşınıza çıkarılan Ziraat ödeme ekranından, ücreti ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemi yapılmadan seçtiğiniz dersler işleme alınmıyor. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra ise yeniden ders ekleyip çıakramazsınız.

AÖF ders kitapları ücretsiz mi? AÖF kitapları nerede bulunur?

Daha önce AÖF bürolarından ücretsiz alınabilen ders kitaplarının basılı halleri, artık ücretli olarak satışa sunuluyor. AÖF bürolarından ve internet ortamından sipariş vererek bu kitapları edinebilirsiniz. Kitapların ve diğer video, ses kaydı ders materyallerinin ücretsiz versiyonlarını ise AÖF'nin sitesinde bulabilirsiniz. Kayıt yaptırdıktan sonra şifrenizke girdiğiniz öğreci otomasyonu, "e-Kampüs" modülünden derslerde işlenecek kitapları, ders notlarını, ünite özetlerini, alıştırmaları, soruları, videoları ve ses kayıtlarını görebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme ücreti

Kayıt yenileme ücretleri her yıl değişkenlik gösterdiği için her öğrencinin mutlaka otomasyondan kontrol etmesi gerekir. Seçtiğiniz ders sayısına göre de değişkenlik gösteren kayıt ücretlerinde sürpriz yaşamamak için her zaman kontrol etmenizde fayda var. Eğer uzatılan yılda ders seçimi yapıyorsanız size çıkarılan ücret de farklı olacaktır.

Yorumlar (0)