Ankaralı bisikletçiler Anıtkabir’e pedal çevirdi

Ankara’daki bisikletçiler bir araya gelerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda UIus, Eski Meclis ve Anıtkabir’i ziyaret etti.

ÖZEL HABER 23.04.2019, 19:19 03.05.2019, 17:28

Bisiklet Hareketi Derneği’nin düzenlediği etkinlikle, Ankara’daki bisikletçiler bir araya geldi. Kızılay Güvenpark’ta buluşan bisikletçiler, önce Ulus Atatürk Heykeli’ne gittiler, daha sonra Eski Meclis’i ziyaret ettiler. Bisikletçiler sonrasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Bisiklet Hareketi Derneği Başkanı Mukaddes Pekuyar, amaçlarının herkesin bisiklete binmesini sağlamak olduğunu söyleyerek, “Avrupa konuşulduğunda ‘ne güzel yolları var, bisiklete biniyorlar’ diyoruz. Türkiye’de ne yazık ki kimse çocuğunu bisikletle sokağa bırakamıyor. Çünkü güvenli değil. Ama bu konuda çok güzel işler yapılacağına inanıyoruz” dedi.

Milli bayramlarda Ankara’daki bisikletçilerin hep birlikte hareket ettiğini söyleyen Pekuyar, Ankara’nın çeşitli bölgelerinden bisikletçilerle birlikte bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Yorumlar (2)
CANSEVDİ 5 yıl önce
Güzel insanlar ayaklarınıza yüreklerinize sağlık iyki varsınız.. bayramınız kutlu olsun
Muzaffer çelik 5 yıl önce
Başkanım harikaydın yorumlar çok güzel di