Yolda görenler şaşkına döndü! Yerli ve milli polis aracı

27 Aralık’ta tanıtılan yerli otomobil ilk maketi, sürücülerin dikkatini çekmek adına polis aracı olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından yerleştirildi. Yerli ve milli trafik otomobilinin maketini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı vatandaşlar aracın yanında durarak fotoğraf çektiriyor.

OTOMOTİV 12.03.2020, 11:05 12.03.2020, 11:19 Hanife
Yolda görenler şaşkına döndü! Yerli ve milli polis aracı

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili 60 yıl aradan sonra 27 Aralık 2019 tarihinde tanıtılmıştı.

Bursa’da TSK arazisi üzerinde üretimi yapılacak olan aracın gerçeğinden önce maketi Türkiye’de ilk defa Muğla’nın Dalaman ilçesinde yerini aldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü tarafından sürücülerin trafik kurallarına uymaya teşvik etmek ve trafik kazalarının önüne geçmek için hazırlanan maket vatandaşlarında ilgi odağı oldu.

TOGG tarafından üretimi gerçekleştirilecek yerli ve milli otomobilin 2022 yılının ilk yarısında yollarda olması bekleniyor.

Türkiye’de ilk defa Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından gerçeğine uygun birebir yapılan trafik aracı maketi ise Dalaman ilçesi Havalimanı yol güzergahına yerleştirildi. Aracın üzerine yerleştirilen güneş paneli ile aracın tepe lambası 24 saat kesintisiz çalışacak.

Yerli ve milli trafik otomobilini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı vatandaşlar aracın yanında durarak fotoğraf çektiriyor.

Yorumlar (0)