Yıllarca listelerin dışındaydı: İşte Avrupa'da yılın otomobili

Jeep'in yüzde yüz elektrikli ilk modeli olan Avenger, Car of the Year (Yılın Otomobili) ödülünün sahibi oldu. Yıllarda listelerde ilk 7'ye giremeyen Jeep'in, elektrikli modeliyle ödülü kazanması, otomotiv dünyasındaki değişime ayna tuttu.

OTOMOTİV 16.01.2023, 15:21 Hakan Öksüz
Yıllarca listelerin dışındaydı: İşte Avrupa'da yılın otomobili

Car of the Year (Yılın Otomobili) ödülü, otomotiv dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösteriliyor. 2023 Car of the Year ödülüne layık görülen araç, Jeep'in elektrikli modeli Avenger oldu. Markanın tamamen elektrikli olan Avenger modelinin ödülü kazanması, otomotiv dünyasında "hibrit araç" tartışmasını gündeme getirdi.

Ufuk Tufan'ın kaleme aldığı yazıya göre otomotiv sektöründe 2022 yılında değişim rüzgarları etkisini gösterdi. Daha önceki yıllarda ortaya atılan "önce hibrit, sonra elektrikli araç" tahmininin boşa çıktığını kaydeden Tufan, bir "ara form" olan hibrit araçların beklenen ilgiyi görmediğini belirtti. 

Ödül, geçen yıl da elektrikli bir modele gitmişti

Car of the Year ödülünün geçen yıl olduğu gibi (KIA EV6) bu yıl bir elektrikli araca gitmesi, otomotiv sektöründe elektrikli araçların ağırlığını koymaya başladığını gösteriyor. Avenger modelinin Car of the Year ödülünü kazanmasının, Jeep markası için başka bir anlamı daha var. 

Yıllar boyunca ilk 7'ye giremiyordu

Yıllar boyunca listelerde ilk 7'ye giremeyen Jeep'in, yüzde 100 elektrikli modeliyle ödüle layık görülmesi, elektrikli otomobil tutkunlarını sevindirdi. Bu ödülün Avenger modeline gitmesi, otomotiv sektörünün gelecek yıllarda geçireceği dönüşüme ışık tutuyor. Jüri üyelerinden oylarıyla 328 puanla ödülü kazanan Avenger'ı, Volkswagen ID (211 puan) takip etti. Edinilen bilgilere göre Jeep'in Avenger modeli, yaz aylarında Türkiye piyasasına girecek.

Yorumlar (0)