Yılın otomobili hangisi seçilecek? Finalistler açıklandı!

Türkiye’de 7 senedir yılın otomobilini seçerek heyecanlı bir organizasyona imza atan Otomotiv Gazeteciler Derneği, bu sene için de finale kalmayı başaran birincilik adayı araçları belirledi. 

OTOMOTİV 11.04.2022, 10:06 13.04.2022, 17:55
Yılın otomobili hangisi seçilecek? Finalistler açıklandı!

Dernek tarafından bu sene “yılın otomobili” kategorisinde 35 aday araç belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından adını finale yazdıran 7 model belli oldu. Otomotiv Gazeteciler Derneği tarafından aday gösterilen 35 model içinden adını finale yazdıran araçlar ise titiz bir inceleme ve araştırma sürecinin ardından belirlendi. 

Adını finale yazdıran 7 model belli oldu

Dernek tarafından yapılan açıklamada, bu yıl adını finale yazdıran 7 model şu şekilde açıklandı:
Renault Taliant, Citroen C4, Opel Mokka, Honda Civic, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson ve Mercedes-Benz C Serisi.

Ödül töreni 7 Haziran’da 

Yılın otomobili seçiminde bir sonraki aşama, araçların deneme sürüşleri olacak. 10 Mayıs Salı günü tamamlanacak olan sürüşlerin ardından oylamaya geçilecek. Yapılan oylamada en çok puanın sahibi model ise “Yılın Otomobili” olarak ödülüne kavuşacak. Dernek tarafından düzenlenecek olan ödül töreni ise 7 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek. 

Diğer alanlarda da ödüller sahiplerini bulacak

Düzenlenecek olan ödül töreninde yalnızca yılın otomobiline ödülü verilmeyecek. “Yılın Tasarımı”, Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorilerinde de öne çıkanlar ödüllendirilecek. 

“Aday olan modellerimizin hepsi birbirinden güzel ve özel araçlar”

Heyecanlı bir şekim sürecinin yaşandığını dile getiren Otomotiv Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Bunu bu sene 7. kez düzenliyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda, çok keyifli bir mücadele ve heyecan yaşanmıştı. Bu sene de güzel bir mücadele olacağını düşünüyoruz. Aday olan modellerimizin hepsi birbirinden güzel ve özel araçlar. Kolay bir seçim süreci olmayacağı kesin. Sonucu hep birlikte biz de merakla beliyoruz” şeklinde konuştu. 

Geçen sene Fiat Egea Cross “Yılın Otomobili” seçilmişti

2021 yılında yapılan “Yılın Otomobili” seçimlerinde ise gülen taraf Fiat Egea Cross olmuştu. Fiat Egea Cross, final turunda diğer rakipleri olan Toyota Yaris, Dacia Sandero Stepway, Skoda Octavia, Hyundai i20, Renault Captur, ve Peugeot 208 gibi dikkat çekici rakiplerini geride bırakarak önemli bir başarıya imza atmıştı. 

Yorumlar (0)