Yılın en iyi otomobili belli oldu! Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de!

Hyundai Motor Grubu'nun tamamen elektrikli olan modeli IONIQ 5, ilk defa gerçekleştirilen '2021-2022 Yılın En İyi Otomobilleri' ödüllerinde zirvede yer aldı. 

OTOMOTİV 25.01.2022, 15:40
Yılın en iyi otomobili belli oldu! Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de!

Hyundai Motor Grubu'nun tamamen elektrikli modeli IONIQ 5, '2021-2022 Yılın En İyi Otomobilleri' ödüllerinde tüm rakiplerini geride bıraktı. IONIQ 5, 2021 yılında şirketin piyasaya sunduğu elektrikli otomobil markasının ilk modeli olarak öne çıkıyor.

IONIQ 5, yılın en iyi arabası seçildi

Retro tasarımın modern yorumu olarak değerlendirilen IONIQ 5, V biçimindeki lambalarıyla dikkat çekiyor. Aracın arka ve ön formundaki çizgiler, 'Parametrik Dinamik' tasarımını göstermek için kapı bölmesinde birleşiyor. Tamamen elektrikli modellerdeki yeni E-GMP platformu, arka ve ön taraftaki kısa çıkıntılarıyla 3 bin mm dingil mesafesi imkanı tanıyor. Ferah ve konfor yaşam alanı veren otomobil, ultra hızlı şarj, dinamik performans ve mobilite bakımından da 'üstün' bir sürüş deneyimi fırsatı veriyor. Ölçeklenebilir modüler platform E-GMP, bütün Hyundai EV modellerini ayırarak farklı dış tasarım ve segmentlerde olmasını sağlıyor. EV'ler için özel geliştirilen E-GMP, motor ya da tahrik mili için ekstra bir alan kaplamıyor.

Türkiye’ye gelme tarihi belli oldu

Son 1 yıl içinde 10'u aşkın ödül alarak Hyundai'nin ödül rekorunu kırmasını da sağlayan IONIQ 5, 2022’nin ikinci çeyreğinde Türkiye'de de satışa çıkarılacak.

Yorumlar (0)