Yerli otomobilin fabrikası kuruluyor! Onay çıktı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik fabrikasının inşaatı için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu olumlu olarak aldı.

OTOMOTİV 02.06.2020, 14:29
Yerli otomobilin fabrikası kuruluyor! Onay çıktı

Yerli otomobilin fabrikası için ÇED raporu alındı.  Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobil, 27 Aralık 2019'da Gebze'deki "Bilişim Vadisi"nde dünyaya tanıtılmıştı. 

ÇED raporu alındı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikanın inşaatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu aldığını duyurdu. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılan açıklamada, Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 14'üncü maddesi doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu" kararının verildiği bildirildi. 

Yılda 175 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak

Gemlik'te inşa edilecek olan fabrika, yılda 175 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak. Söz konusu fabrika ile müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, 22 milyar TL'lik yatırım ile faaliyete geçecek. 

24 bin kişi istihdam edilecek

Yerli otomobil fabrikası, doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak. Fabrika, üretime geçtiği zaman "Avrupa'nın ilk geleneksel olmayan elektrikli araç üreticisi" unvanına sahip olacak.

Üretim, doğuştan yüzde 100 elektrikli C segmentinde bir SUV ile başlayacak. İlerleyen dönemde ise üretim, tamamı doğuştan yüzde 100 elektrikli C Sedan, B SUV, C Hatchback ve C MPV modelleri ile sürdürülecek.

Yorumlar (0)