Yerli otomobilde yeni gelişme: 25 firma ile anlaşıldı!

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobile ilişkin, "Bizim TOGG’la şu an görüşen, aralarında elektrikli araçlara da parça üreten 60 civarında firmamız var. TOGG, bunlar arasında 25 firmayla iş birliğine başladı. Ama hedef 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek." ifadelerini kullandı. 

OTOMOTİV 07.02.2020, 11:48 07.02.2020, 13:31
Yerli otomobilde yeni gelişme: 25 firma ile anlaşıldı!

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği ve 27 Aralık günü Gebze'deki "Bilişim Vadisi"nde dünyaya tanıtılan yerli otomobile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobil düşüncesine ilk baştan beri destek verdiklerini belirten Kanca, "İşin ilginç tarafı 1,5-2 sene önce Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki (TOGG) arkadaşlar hibrit yerine tamamıyla elektrikli araç üreteceklerini söyleyince ben kendi adıma biraz şüpheyle bakmıştım. Erken diye düşündüm. Ama geçen 1,5 senede onlar haklı çıktı. Mesela Volkswagen bir anda hibrit yerine elektriğe öncelik verdi." dedi. 

"Tarih onları haklı çıkardı"

Kanca, TOGG ekibinin bu geçişi öngördüğünü kaydederek, "Tarih onları haklı çıkardı. Bu haklılığın kredibilitesi var onlarda ve bu sayede kamuoyu daha çok güvendi, inandı." ifadelerini kullandı.

"Hedef 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek"

TOGG ile aralarındaki iş birliğinin iyi düzeyde olduğunu aktaran Kanca, "Bizim TOGG'la şu an görüşen 60 civarında üyemiz var. Bunlar arasında 25 firmayla iş birliğine başladılar. Ama hedef 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek. Gürcan Bey de bizim içimizden çıkan birisi. Bu iş birliğini kolaylaştırıyor. Birbirimizi kolay anlıyoruz. Kolaylıkla iletişimde bulunuyoruz ve bizim içimizde birçok firma TOGG'un projesini normal bir ticari iş olarak görmüyor, sahipleniyor. Bu memleketin bir işi diye teklif veriyor." açıklamasını yaptı.

"Bu geçişi dengeli yapmak lazım"

Kanca, TOGG projesinin varlığının bile kendilerini motive ettiğine dikkat çekerek, "Sadece bizim için değil herkes için de öyle. Siyasetçi için, bürokrat için ve sanayici için de öyle. İşin bir tarafı bu. Bir tarafı uluslararası pazarlar değişiyor. Oralarda Türkiye'nin iyi olduğu içten yanmalı motorlar konusu git gide zayıflayacak gibi görünüyor. Ama bu da o kadar hızlı değil. Yani bunu gerçekçi görmek gerekiyor. Bir anda hemen olmayacak. Bu geçişi dengeli yapmak lazım." diye ekledi. 
 

Yorumlar (0)