Yerli otomobil TOGG’a ödül: Türkiye’de bir ilk...

TOGG, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden olan iF Design Aqard’da, ülkemizin mobilite alanında ödül alan ilk markası oldu.

OTOMOTİV 18.04.2021, 16:17 19.04.2021, 12:21
Yerli otomobil TOGG’a ödül: Türkiye’de bir ilk...

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun ürettiği yerli otomobil, içerisinde barındırdığı üstün özelliklerle tüketicinin karşısına çıkacak.

Akıllı teknolojiler ile donatılan yerli araç, Bursa Gemlik’te üretilecek ve burada banttan inecek.

Tasarım ödülüne layık görüldü

TOGG’un 2022 senesi son çeyreğinde serinin ilk seri versiyonunun banttan inecek olduğu C-SUV modeli dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden iF Design Award’da Türkiye’nin mobilite alanında ödül alan ilk markası oldu.

TOGG girişim grubu tarafından yapılan açıklamada, tasarım ekibinin 150 bin saat süren çalışması, Murat Günak’ın yönlendirmesi ve Pininfarina’nın stratejik ortaklığıyla tasarlanmış olan C-SUV’un “Profesyonel Konsept” alanında ödüle layık görüldüğü açıklandı.

Yarışmada 10 bin ürün ve proje yarıştı

Uluslararası alanda tasarım mükemmelliğinin simgesi olan 1954 senesinden bu zamana dek verilen iF Tasarım Ödülleri’nde bu sene 52 ülkeden 10 bine yakın proje ve ürün yarıştı. 21 ülke içinden toplamda 98 bağımsız jüri üyesi, dünyadaki en iyi tasarımları belirlemek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşleri paylaşılan TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, iF Design Award’da ödüle layık görülmekten ötürü duydukları gururu dile getirerek şunları söyledi:

“Tasarım hedeflerimizi ve aracımızın teknik tanıtımını kullanıcılarımızın iç görülerinden yola çıkmak vasıtasıyla gerçekleştirdik. Başlangıçta yerli ve yabancı 18 olan tasarım evi sayısının 3’e indirilmesi konusunda ve son tasarım temasının oluşmasında, hem de bu hazırlanan temayı 3D hale getiren Pininfarina’nın seçilmesi sürecinde Tasarım Lideri olarak ekibimizde bulunan, dünyaca tanınan tasarımcımız Murat Günak’tan destek aldık.

Şimdiye kadar Avrupa Birliği’nden 27 ülke ile Japonya, Çin ve Rusya’da tescillenmiş olan, ilhamını kültürel ögelerden alan, özgün tasarımlı yerli otomobilimizin böylesine özel bir ödülle taçlandırılması bizleri daha da iyisini yapmak konusunda yüreklendiriyor.”

Yorumlar (0)