Yerli otomobil fabrikası için arazi çalışmaları başladı

Yerli otomobilin Gemlik'te kurulacak fabrikası için çalışmalar başladı.

OTOMOTİV 21.05.2020, 18:54 21.05.2020, 19:00
Yerli otomobil fabrikası için arazi çalışmaları başladı

Geçtiğimiz yıl tanıtılan ve tüm Türkiye tarafından heyecanla beklenen yerli otomobille ilgili yeni bir gelişme yaşadı. Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak arazi üzerinde ilk çalışmaların başladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, denize sıfır bin dönüm askeri kamp arazisi üzerine inşa edilecek dev tesisin zemin etütleri gerçekleştirilirken, elektrik, su ve doğal gaz gibi gerekli olan tüm alt yapı da hazır hale getirildi.

Temel atma töreni Haziran'da

Fabrika kurulumu öncesi askeri kamp arazisi üzerinde bulunan yapılar yıkılırken, tesis inşaatı için gerekli olan işlemlere de başlandı. 2022 yılında üretime başlanması planlanan fabrikanın inşaatının 18 ayda tamamlanması hedeflenirken, temel atma töreninin ise Haziran ayında yapılacağı öngörülüyor.

Mayıs ayında temelinin atılması planlanan fabrika için geçtiğimiz günlerde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, temel atma tarihine ilişkin olarak büyük bir aksaklık öngörmediklerini en fazla bir kaç haftalık sarkma olabileceğine işaret etmişti.

Toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak

Yerli otomobil fabrikası, kamu-özel ortaklığında yapılacak. 22 milyar TL'lik yatırımla inşa edilecek ve yılda 175 bine kadar araç üretebilecek. Ayrıca bu fabrikanın 2023 yılına kadar 2.420, 2032 yılına kadar ise 4.323 kişiye istihdam sağlayacağı ifade ediliyor. Doğrudan ve dolaylı olarak yapılacak işleri de işin içine kattığımızda ise yaklaşık olarak 20 bin kişinin bu fabrikadan ekmek yiyeceği ön görülüyor.

Yorumlar (0)