Yeniden listeye eklendi: Kia, alev almasıyla tanınan araçları geri çağırıyor

Birkaç sene önce seyir halinde yanmaya başlayan Kia'nın otomobili Niro Hybrid, tekrar geri çağırma listesine girdi.

OTOMOTİV 18.11.2022, 10:55 18.11.2022, 16:37
Yeniden listeye eklendi: Kia, alev almasıyla tanınan araçları geri çağırıyor

Bu yılın başlarında 2023 Niro modelini tanıtan Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, otomobilini birkaç ay öncesinde Türkiye’de de satışa çıkarmıştı. Ülkemizde de satın alımı yapılan söz konusu otomobil modelinde herhangi bir problem görülmese de 2017 ve 2018 Niro araçlarda yangın sorunu bulunuyor. Geçtiğimiz senelerde yangın riskiyle Kia tarafından piyasadan çekilen bu modeller, seyir halindeyken alev almaları ile tanınıyor.

Yangın tehlikesi devam ediyor

Birkaç sene öncesinde alev aldığı gerekçesiyle Kia tarafından geri çağırılan Niro Hybrid modeli, tekrar geri çağırma listesi içerisinde yer aldı. Hibrit aktarma sistemlerinde yer alan parçaların tehlikeli olması sebebiyle bu şekilde bir problem yaşandığı ifade edildi.

Trafikte seyir halinde olan araçların alev aldığı için düzgün bir şekilde tamir edilmediği ve yangın tehlikesinin hâlâ sürdüğü ortaya çıktı. Kia tarafından yapılan açıklamaya göre firma, bakım işlemi yapılan aynı modellerin daha sonra alev aldığına yönelik şikayetler alıyor.

Oluşturulan raporlara göre, yetkili servisler, otomobilleri Kia tarafından yollanan yeni parçalar ile değiştirmek yerine hatalı ve eski parçalarla tamir etti. Bazı servisler tarafından da parçaların hiç değiştirilmemesi ve buna rağmen "değiştirildi" şeklinde araçları geri yolladığı ifade edildi.

Yorumlar (0)