Yeni nesil Skoda Fabia Combi'nin çıkış tarihi duyuruldu

Kısa bir süre evvel yeni nesil Fabia modelinde station wagon gövde tiplemesine sahip 'Combi' türevinin de bulunacağını doğrulayan Skoda'dan yeni bir duyuru yapıldı. Çekyalı otomotiv devi, 2021 model Fabia'nın ilk etapta sadece hatchback gövde tipi ile satışa sunulacağını açıkladı.

OTOMOTİV 18.12.2020, 01:35
Yeni nesil Skoda Fabia Combi'nin çıkış tarihi duyuruldu

Alman medyasına röportaj veren Thomas Schäfer'den gelen söz konusu açıklamaya göre, güncellenmiş Fabia Combi, 2022 yılının sonuna kadar yeni jenerasyon Fabia hatchback ile birlikte satılıyor olacak. 

Tavanı uzun Fabia seçeneği, 2023 yılı itibarıyla selefini tahtından edecek ve yeni Fabia serisini tamamlamış olacak. 

Skoda, ilk jenerasyon Octavia'nın Tour sürümünü de Mk2 Octavia ile birlikte satışa sunmuştu.

Pratik abir anlayış ile özdeşleşen Çeykalı markanın daha kullanışlı Fabia modeli için en az 3 sene kadar bekleyecek olmak tabii ki can sıkıcı olabilir ancak diğer markaların B segmenti station wagon sınıfına pek sıcak bakmamaya başladığını da aklımızdan çıkarmamak gerekir. 

Öyle görünüyor ki; SEAT Ibiza ST, Clio Sport Tourer gibi modellerin asfalttan çekilmesi ile yeni nesil Fabia Combi üzerindeki faaliyet sürecini zamana yayacak ve büyük olasılıkla çok daha fonksiyonel bir otomobil ile kullanıcıların karşısına çıkıyor olacak.

Schäfer, A segmentini temsil eden Citigo'nun da içten yanmalı motorlardan güç alan yeni bir jenerasyona geçiş gerçekleştireceğini de duyurdu. Kısa zamanda önce casusların radarına giren 2021 model Toyota Aygo'ya rakip olması beklenen model, Avrupa'da emisyon sınırlandırmaları nedeniyle tehlike altındaydı. Fakat şimdi Citigo'nun minimum bir nesil daha göreceğini söyleyebiliriz.

Skoda, önümüzdeki yıl içerisinde yeni Fabia hatchback ile birlikte coupe hatlarına sahip elektrikli crossover modeli Enyaq GT'yi de piyasaya çıkaracak gibi görünüyor. 

Diğer yandan, Skoda'nın ilk SUV modeli Kodiaq da makyajlanacak. 



Yorumlar (0)