Yeni nesil Audi RS 3 tanıtıldı

Audi A3 ailesi genişliyor. Standart A3 ve sportif kardeş S3’ün ardından şimdi de en yüksek performanslı seçenek RS 3 tanıtıldı.

OTOMOTİV 20.07.2021, 01:22 21.07.2021, 09:35
Yeni nesil Audi RS 3 tanıtıldı

Yeni jenerasyonda da 4 ve 5 kapılı olarak alınabilecek modelin tasarımında küçük değişiklikler söz konusu. Ön panjurun boyutunu aynı kalsa da içerisinde yer alan peteklerde büyümeye gidilmiş. Ayrıca söz konusu parçanın üzerine, yeni RS ailesinin imzasını taşıyan ince hava girişi görünümündeki şerit de eklenmiş. Tamponun alt bölümünde yer alan hava girişleri de genişlik kazanmış. LED farların ana hatlarında büyük değişiklikler olmasa da RS3'e özel karşılaşama ışıkları kullanılmış. 

33 mm genişleyen ve arkalarına hava çıkışı eklenen ön çamurluklarla ince kollara sahip 19 inç büyüklüğündeki jantlar RS 3'e daha sportif bir imaj vermiş. A3'e nazaran 25 mm, S3'e nazara 10 mm alçalan süspansiyon sistemine sahip yan etekler de bu modele özgü. 

Gözden kaçmayan detaylar

Arka kısımda siyah renkli ve istenildiği takdirde karbon fiber olarak alınabilen ince spoiler, çift egzoz çıkışı, kayar sinyalli LED stop'lar ve sahte hava çıkışlı tampon da gözlerden kaçmıyor. 

İç kısımda daha sportif yan desteklere sahip olan koltuklar, özel grafikli dijital panel ve dokunmatik ekran, farklı renk seçeneklerine sahip havalandırma ızgarası süslemeleri ve RS armalı direksiyon simidi kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 

0'dan 100'e 3,9 saniyede...

4 tekerlekten çekişli aracın arka aksında tork yönlendirebilen bir diferansiyel görev yapıyor. Modelin bir diğer özelliği de arkada lastiklerinin öndekilere nazaran daha dar tabana sahip olması. 

Turbo beslemeye sahip, 2,5 litre hacimli ve 5 silindirli benzinli motor seçeneği ile gelen araç, 400 hp güç ve 500 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/saat hıza 3,9 saniyede çıkabilen 7 ileri vitesli, yarı otomatik, çift kavramalı şanzımana sahip. 















Yorumlar (0)