Yeni Dacia Duster tanıtıldı

Duster, 2010 senesinden bu yana kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Şu ana dek yaklaşık olarak 2 milyon satış adedine ulaşan Duster, Avrupa'nın da SUV lideri olarak öne çıkıyor. Dacia, söz konusu modelin yenilenen yüzünü lanse etti.

OTOMOTİV 23.06.2021, 01:35 24.06.2021, 10:00
Yeni Dacia Duster tanıtıldı

Yeni Duster, markanın Sandero ile ilk adımlarını attığı yeni tasarım dilini kullanıyor. Aracın ön yüzünde 'Y' şeklindeki far takımları göze çarpıyor. Kaputtaki kaslı yapı devam ederken, panjur içindeki üç boyutlu kabartmalara da yeni krom detayları ilave edilmiş.

11 yıllık serüveninde ilk defa LED ön sinyal farlarına sahip olacak olan Duster, renk seçeneği olarak 'Arizona Turuncusu'nu da bulunduracak. Aracın arka kısmındaki stop'lar da artık 'Y' şeklinde bir tasarıma sahip. 

360 derecelik kamera sistemi

Modeldeki en büyük değişim ise kabin içinde görülüyor. Yeni koltuk başlıkları, döşemeler ve hareketli ön kol dayama tümüyle kullanıcı konforunun artması için tasarlanmış. 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ise Duster'ı modern otomotiv dünyasına taşıyor. Söz konusu sistem bluetooth ve USB desteğine ek olarak Android Auto ve Apple CarPlay desteklerine de sahip.

Dacia, tüm donanım seçeneklerinde güvenlik sistemleri ve sürüş asistanlarının sayısını da artırıyor. Park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, yokuş kalkış desteği ve 4x4 sürümleri için yokuş iniş desteği sistemi gibi özellikler sunuyor. Toplam 4 kameradan oluşan 360 derecelik kamera sistemi de dar sokaklarda park etmeyi kolaylaştıracak gibi duruyor. 

Eylül ayında Türkiye topraklarında

Nihayet EDC şanzımana kavuşan Duster'ın motor seçeneklerinde de küçük değişimler söz konusu. Dizel tarafta artık yalnızca 115 hp güç çıkışa sahip 1.5 dCi motor bulunuyor. Benzinli tarafta ise 90 ve 150 hp güç çıkışına sahip TCe motorlar kullanıcıların beğenisine sunulmuş. Benzinli ailenin en tepesindeki model, standart olarak 6 vitesli EDC şanzıman ile gelecek. Diğer seçenekleri ise 6 vitesli manuel şanzıman ile geliyor.

Markanın üzerinde durduğu bir diğer husus ise LPG'li ECO-G seçeneği. 100 hp güç üretebilen LPG-benzin seçeneği, artık çok daha büyük bir LPG deposu ile geliyor. Dacia bu deponun yüzde 50 büyüdüğünü ve toplamda 49.8 litreye ulaştığını belirtti.

Yeni Dacia Duster, Eylül 2021'de Türkiye'de satışa sunulacak. 







Yorumlar (0)