Yaz mevsimine girerken araç bakımı yaptırılmalı 

Mevsim geçişleri ve havaların değişmesi, insanlar kadar otomobilleri de etkiliyor. Bu sebeple yaz mevsimine girmeden araçların periyodik bakımlarının yaptırılması gerekiyor. 

OTOMOTİV 26.05.2021, 17:59 27.05.2021, 12:54
Yaz mevsimine girerken araç bakımı yaptırılmalı 

Kış döneminden çıkan ve yaz mevsimine doğru hızla ilerleyen ülkemizde, hava değişimleri yalnızca insanları değil otomobilleri de etkiliyor. Araçlardaki lastiklerin değiştirilmesi, ısıtma ve soğutma sistemlerinin temizlenmesi, fren kontrollerinin ve diğer malzeme yenilemelerinin yapılması, araçların periyodik bakımlarının sağlanması oldukça önemli.

Özellikle periyodik bakım döneminde araçlarda oluşan hasarlar daha kolay tespit edilebiliyor. Bu da sorunların büyümeden çözülmesine ve daha sağlıklı koşullar altında yolculuk yapılmasına vesile oluyor.

“Yürüyen aksamın komple bakıma alınması gerek”

9 senelik motor ustası Hasan Aktaş: “Küçük ve ucuz olarak görülen dokunuşlar hayat kurtarabiliyor. Sene içinde bu ufak dokunuşları yaptırmak lazım. Fakat yaz mevsimine geçerken yürüyen aksamın komple bakıma alınması gerek. Biz mevsimsel bakım yaparken yağ, polen, hava, yakıt filtrelerini yani periyodik bakım filtrelerini kontrol ediyoruz. Ayrıca 4 tekeri, bunların frenlerini ve ön takımın tam kontrolünü yapıyoruz. Araçtaki enjektörlere, duman salınımına, trigel kayışın ömrüne de bakıyoruz. Tüm bunları detaylı şekilde inceleyip şoförlere öyle teslim ediyoruz. 



“Özellikle yaz ve kış bakımları çok önemli”

Aktaş: “Periyodik bakımlar, aracın ömrünü uzatmak için çok önemli. Bakımları yapılmayan araçta önce performans düşüşü olur sonra da araç kullanılamaz hale gelir. Örneğin yalnızca hava filtresinin değiştirilmemesi, motorun ömrünü azalmak için yeterli. Temiz çalışmalar hava filtresi, pistonlara ve turboya zarar verir bu de havayı alamayan motoru zayıflatır. Öncelikle performans düşer sonra sürtünme artmaya başlar sonra da araç yavaş yavaş ölür. Bu sebeple özellikle yaz ve kış bakımları çok önemli.” 

Yorumlar (0)