Yalnızca '15' adet: McLaren Sabre tanıtıldı!

İngiliz otomobil devi McLaren'in 'Sabre' isimli yeni modelinin görselleri sızdırıldı. Otomobil, sızıntının hemen ardından sürpriz bir biçimde resmi olarak lanse edildi.

OTOMOTİV 23.12.2020, 00:51 23.12.2020, 01:07
Yalnızca '15' adet: McLaren Sabre tanıtıldı!

Lansmanda belirtilen bilgilere bakılacak olursa, Sabre modelinin 1.000 hp'nin üzerinde güç oluşturabilen hibrit bir motor ile geleceği iddialarının doğru olmadığı görülüyor. 

Söz konusu süper otomobil yalnızca içten yanmalı bir motora sahip. Bahsedilen motor, 4.0 litrelik çift turbolu bir V8.

McLaren bayisi, otomobilin söz konusu motorundan 824 hp güç ile 800 Nm tork üretilebildiğini de kaydetti. Bu değer de arabanın, McLaren'in şu ana kadarki hibrit olmayan en güçlü V8 motoruna sahip otomobili olduğu anlamını taşıyor. 

Otomobilin maksimum hız değeri 350 km/s olarak lanse edildiğinden, söz konusu durum da bu arabayı McLaren'in şu ana kadarki en hızlı 2 kişilik modeli yapıyor.



Yalnızca 15 adet üretildi

McLaren Sabre, muhteşem teknik kabiliyetlere sahip olmasına ek olarak, şirketin MSO departmanınca üretildiği için oldukça özel bir araç olacak. Yalnızca 15 adet üretim adedi ile sınırlandırılmış olması da bunun en önemli ispatı. 

Duyurularda, söz konusu otomobilin McLaren'in Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bulunan ve global çapta meşhur çok sayıda ismin hayatını sürdürdüğü bir bölge olan Beverly Hills'teki bayisi ile özel bir işbirliği neticesinde geliştirildiğine de işaret ediliyor. 

Otomobil, Amerika Birleşik Devletleri standartlarına odaklanılarak dizayn edildiği için de dünya çapında satışa sunulan bir model olmayacak. 

Üretilen 15 adet Sabre modelinden birinin hemen satıldığını da belirtmekte fayda var.







Yorumlar (0)