VW'nin kârı yüzde 81 düştü

Neredeyse tüm sektörler üzerinde yıkım noktasında etkisi olan koronavirüs otomotiv sektörünü de sarstı. Volkswagen'in karı ilk çeyrekte yüzde 81 azaldı.

OTOMOTİV 29.04.2020, 10:34
VW'nin kârı yüzde 81 düştü

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) Grubu, 2020 yılının ilk çeyreğinde (ocak-mart dönemi) 2019 yılının ilk çeyreğine oranla yüzde 8,3 azalışla 55,1 milyar avro satış geliri elde ederken, grubun özel kalemler hariç kârı da yüzde 81,4 gerileyerek 0,9 milyar avroya kadar indi.

Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarının da bünyesinde bulunduğu Volkswagen Grubu, 2020 yılının Ocak-Mart dönemine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı.

Duyurulan mali raporlara göre, VW'nin 2019 yılının ilk çeyreğinde 60 milyar avro olan satış geliri, 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 8,3 düşüşle 55,1 milyar avroya geriledi.

Özel kalemler hariç şirketin kârı da yüzde 81,4 düşüşle 0,9 milyar avro olarakg erçekleşti.

Volkswagen Grubu, Ocak-Mart döneminde araç teslimatının da bir önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 23 düşerek 2 milyon seviyesine indiğini duyurdu.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinden (küresel salgın) dolayı fabrikalarda üretimin askıya alınması ve özellikle Çin ve Amerikan piyasalarında talebin düşmesine rağmen VW Grubu, bütün yıl için faaliyet karının pozitif olacağını açıkladı.

Volkswagen Grubu, bu yıl araç teslimat sayısında ve satış gelirinde gerileme beklendiğini de bildirdi.

Volkswagen Finans ve Mali İşler Müdürü Frank Witter, grubun kâarının düşüşüne ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Küresel Covid-19 salgını ilk çeyrekte işlerimizi önemli ölçüde etkiledi.

Maliyetleri düşürmek ve likidite sağlamak için çok sayıda önlem aldık ve finansal olarak sağlam bir şekilde kalmaya devam ediyoruz...

Volkswagen Grubu, benzeri görülmemiş krizi, odaklanarak ve kararlılıkla yönetmeye çalışıyor.”

Yorumlar (0)