Volvo, elektrikli kamyonlarını Avrupa'ya çıkartacak

Volvo firması, elektrikli kamyonlarını gelecek yıl itibarıyla Avrupa yollarına çıkartacak.

OTOMOTİV 23.11.2020, 10:38 23.11.2020, 17:29
Volvo, elektrikli kamyonlarını Avrupa'ya çıkartacak

Son dönemlerde elektrikli araç pazarında büyük bir hareketlilik görülürken bu akım kamyonlara da yansıdı. Birçok firma kendi elektrikli kamyonlarını piyasaya çıkarmak yolunda kıyasıya bir rekabet halinde.

Bu firmalardan bir tanesi olan İsveçli Volvo firması, gelecek sene Avrupa'dan başlayıp ürün gamına elektrikli kamyonları dahil edecek.

Volvo Trucks tarafından FM, FH ve FMX kamyonlarının elektrikli versiyonlarının 2021 senesinde ilk olarak, ardından ise diğer pazarlarda satışa çıkacağı kaydedildi.

300 kilometre menzile sahip

Kamyonların brüt olarak kombine ağırlığı 44 tona, menzili ise pil konfigürasyonuna bağlı olarak 300 kilometreye çıkacak.

Avrupa'da şehir içi dağıtım ve belediye hizmet araçlarına yönelik elektrikli kamyonları 2019 senesnide üretmeye başlayan Volvo, bölgesel taşımacılık amacıyla geliştirilen VNR Electric'in satışlarına ise 3 Aralık 2020 tarihinde Kuzey Amerika'da başlayacak.

Yol süresi artacak

Volvo Trucks tarafından gelecek on sene içerisinde zorlu koşullara ve uzun yol taşımacılığına ilişkin çok daha uzun menzile sahip yakıt hücreli ve elektrikli kamyonların da satışa çıkacağı kaydedildi.

Volvo, 2040 senesinde kadar ürün yelpazesini fosil yakıtla çalışmayan kamyonlardan oluşturmayı planlıyor.

Yorumlar (0)